INCREDEREA

Uneori ma trezesc din somn cu un gand luminat. O voce mi-l zice inainte sa deschid ochii si eu il duc asa, intr-o senina intelegere un timp, apoi il uit, dar ramane integrat.

Cel de azi:

Nu te grabi! In felul asta lasi lucrurile sa-ti fie pregatite, sa le gasesti gata cand ajungi la ele.

Exercitiul permanent e cel al increderii, al dezbracarii de hainuta stramta, cusuta dintr-o mana de credinte distorsionate si multa frica. Gimnastica asta nu e un efort (daca e, mai bine pauza). In plan fizic ganditi-va la Tai chi – miscari fluide, lente, care totusi construiesc muschi fermi, articulatii mobile, coloana flexibila. Asa si cu increderea. Nu e un exercitiu cardio, de la care se presupune ca-ti curge transpiratia siroaie. Cere doar simpla asezare a proriei fiinte in mainile Vietii, in nenumaratele ocazii cand te simti: preocupat, responsabil, vinovat, pierdut, atacat, adica de cateva sute de ori pe zi. La inceput e greu, in primul rand pentru ca iti lipseste… increderea ca asa functioneaza lucrurile, dar merita incercat.

Oh, de cate ori, lasandu-ma asa, nu mi-am incovoiat spinarea si n-am inchis ochii asteptand o lovitura, insa astea erau doar reactii la niste amintiri dintr-un cosmar al meu, care nici macar nu s-a petrecut. Tot de-atatea ori Viata m-a luat in brate, mi-a zis TE IUBESC copil bun, pacatul si pedeapsa tu le-ai inventat, tu le-ai facut sa para adevarate, ti-e frica de umbre.

In padurea de umbre e suficient un firicel de incredere. Nu poate fi gasit in afara, nu ti-e dat nici de cineva, nici de ceva. Izvoraste direct de la tine din inima, deci acolo e de cautat si de gasit, iar asta e o treaba eminamente personala.  Daca la el iti indrepti puterea mintii, pe care n-o mai lasi  sa se lupte cu intunericul, sau sa mai faca cine stie ce nazbatii, ai sa vezi ce se intampla. Se pot intampla multe, insa e mai bine sa nu ne indepartam de la principiu, povestind despre cazuri particulare. Important e ca se INTAMPLA, negresit.

 

DSC_8329

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s