APA

Scari care duc in adanc, peisaje rasturnate, suite de Bach la violoncel, reflexe, celebritati si umbre. Aproape de casa, la Mae d’agua, mama apei adica, un urias rezervor de unde pleaca(sau unde se intoarce) viaductul. Obisnuiam sa mergem sa meditam aici. Acum au pus un pret ridicol de mare ca sa poti intra in cladire. Duminica Wim Wenders a vernisat o expozitie de fotografie. Asa am patruns pe gratis. Drept sa spun nu ma interesa nimic altceva decat apa. Imensul cub transparent in care se rastoarna lumea, picaturile prelingandu-se pe gigantica piatra ca sa cada  in bazin, jocul luminii…A fost o regasire intensa, desi din afara nu se ghicea nimic. Oamenii dadeau ocol peretilor cu poze, vorbele umpleau spatiul. Stateam cuminte, fericita, aplecata peste balustrada, tacand cu apa.

De un timp incoace o beau cu prezenta, nu uit sa ma opresc cateva secunde cu paharul in mana, sa-i multumesc, sa ma las sa simt recunostinta si dragoste pentru ea, sa vad cum tremura in ritmul batailor inimii mele(pentru ca o tin lipita de piept). Doamne, nu credeam ca pot simti ce simt pentru un pahar de apa! Dar acum stiu ca e o superba fiinta tinuta in captivitate intr-un circuit inchis, fortata sa treaca prin tevi cu unghiuri drepte care ii deformeaza moleculele, prin procese chimice, prin tot gunoiul nostru emotional la care e foarte sensibila. Acum stiu ca ce-o poate elibera e gandul meu bun, atentia mea, clipa in care ma opresc si sunt constienta ca exista ca miracol.

Stiu ce ocupati suntem, stiu ce obositi, ce suprasolicitati ca sa-i dam atentie. Si totusi …

Advertisements

3 thoughts on “APA

  1. Credeam ca eram ciudata când “lăudam” apa, când spuneam celorlalți cât este de minunata… Ca apa este buna si perfecta, o creație mai grozava decât florile, care totuși sunt mai frumoase 🙂 Ana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s