DESPRE IERTARE

Asa cum facem cu mai toate lucrurile si iertarii ii dam intelesuri de neinteles. De multe ori “iertam” doar din marinimia egoului, de la inaltimea nasului tinut pe sus.

Iertarea imi tot apare ca tema in ultima vreme. Vine cu semnale de alarma aproape, dar si cu know how.

Am gasit ceva care are mult sens asa ca scriu aici sa fie de folos cui o fi sa mai fie.

Trei pasi ai iertarii:

Primul pas e sa ne retragem toate(toate, toate) judecatile despre lume. Asta nu inseamna sa nu vedem ce e, ba chiar e recomandabil sa vedem cat de bine putem, dar in schimbul datului cu parerea sau aratatului cu degetul, sa ne asumam responsabilitatea ca ceea ce vedem nu e despre lume ci despre felul in care alegem sa o vedem, adica e numai si numai despre noi insine. Ideea e sa stopam proiectarea vinei in afara.

Pasul doi, unde egoul va zice, aha, vina nu e in afara, atunci e inauntru-TU esti vinovat(pentru el nu conteaza iertarea ci doar gasirea vinovatului, pe care il cauta fara discernamant, avand drept unic scop  pedepsa ). Cum ne identificam cu egoul, declansam procese mentale de atac asupra noastra. Pasul doi al iertarii e sa privim inauntru fara judecata. Nu poti opri o inundatie, oricat ai strange apa de pe jos, daca nu vezi de unde vine.

Pasul trei. Dupa ce suntem in stare ne asumam ca-i personal si nu al lumii, sa fim martorii neutri ai infernului din noi ce facem cu el? Il punem in maini mai pricepute, il predam. Pasul trei presupune relatie. Egoul e singuratate, vina, frica si atac, Sfantul Spirit e conectare. Ne poate ridica povara doar cel cu care stabilim o legatura egala de incredere, de prezenta, adica de dragoste si un dialog. Partea noastra luminata(ii spun asa Sfantului Duh pentru cei care rezista termenilor religiosi), cea care pastreaza adevarul fara sa ne abandoneze nici o secunda, nu intervine daca nu ii cerem pentru ca ne respecta dreptul de a alege – cere si ti sa va da/ bate si ti se va deschide/intreaba si ti se va raspunde. Nu poti sa ai aceasta relatie daca te crezi singur, credinta ta te impiedica sa o traiesti.

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “DESPRE IERTARE

  1. … bien-etre ! :)… deasupra tuturor si in noi… adie Duhul Sfant in Lumina lina…spune Cartea Sfanta… binecuvantate postari , impacata Lola >:D<

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s