DINCOLO DE “REAL” E INFINITUL

Adevarul cere credinta, iar credinta face loc adevarului.(Curs de miracole)

Noi credem doar in ce vedem, ceea ce nu e nici credinta, nici adevar. Realitatea asta numita palpabila, care ne convinge atat de usor  s-o luam de buna, inainte sa se materializeze a fost gand. Un gand nu prea iubitor. Gandul cui daca nu al fiecaruia dintre noi?

Pentru ca nu ne place, ne e frica sa ni-l asumam si-l tot aruncam in carca altora.

Asumarea, in schimb, e recompensata cu o mondeda, si stiti ca monedele au doua fete. Pe una e figura regala(cu toate privilegiile ei), pe cealalta responsabilitatea. Cand iti asumi participarea la viata, iti recunosti conditia de co-creator, iar responsabilitatea devine inevitabila. Nu mai poti trai ca un prost.

Asta nu inseamna sa fii incordat, sa ai preocupari obsesive, sau griji ci mai degraba contrariul. Nu inseamna a face, inseamna a intelege. Intelegerea necesita pauza, contemplare, observare. Ea vine dinauntru, mereu de-acolo. Exteriorul e doar o metafora construita pentru noi sa pricepem ce altfel nu putem.

Lucrurile la care ma uit azi sunt deja trecut, pentru ca au fost gandite demult. Au fost gandite aiurea doar pentru ca atunci aveam un anumit nivel de intelegere. Daca acum-ul meu nu e iubire(adica adevarul) inseamna ca n-am sters  tiparul mental vechi. El ruleaza in intunericul subconstientului, acolo unde nu e usor sa vezi limpede daca nu aprinzi lumina.

Imi asum responsabilitatea pentru ce traiesc(in cele mai mici amanunte). Asa se termina conflictul cu exteriorul, lamentatiile de victima, sperantele, asteptarile si tot restul chestiilor cu care imi pierd vremea. Fara conflict e liniste. In liniste ma pot cunoaste, in liniste descopar ca nu sunt singura si ca am la dispozitie puterea imensa a mintii mele pe care o pot folosi mai bine decat am facut-o pana acum. Mintea e menita sa creeze o infinitate de realitati, nu sa stea blocata in bucla, sa invarta cateva ganduri la nesfarsit.
DSC_7988

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s