WE’LL MEET AGAIN

Trecem, trecem, trecem… cu fiecare zi, ceas, secunda, iar trecerea asta are un ireversibil sfasietor, iar dincolo de el o bucurie fara de margini, aceea de A FI.

Ieri, in Cascais,  am intalnit-o pe Vichi, sora Sarei. Mi-a povestit despre Tam Tam, mai precis despre partea din viata lui la care nu puteam sa ma gandesc fara durere, cu care nu puteam sa ma impac, despre care nu eram capabila sa pun mai multe intrebari – sfarsitul. Se presupune ca un alt caine l-a omorat intr-o noapte cand il lasasera la un adapost pentru animale. L-au gasit dimineata fara viata. Vichi a fost cea care s-a dus acolo. Ieri mi-a spus plangand ca Tam Tam zambea de parca ar fi parasit lumea asta fericit. Ar fi vrut sa mai puna intrebari veterinarului despre tot ce se petrecuse, dar a ridicat ochii si a vazut scris pe un geam-LASA DRAGOSTEA SA-SI URMEZE CURSUL. N-a mai intrebat nimic. Ea e o femeie tare inteleapta. A inteles ca asta-i de facut. A doua zi s-a intors, voia sa fotografieze mesajul. Disparuse. Noaptea l-a visat pe Tam Tam bucuros.

Tia Vichi isi impartea cu cu el tartina dimineata. Tam Tam scotea un sunet de nerabdare moa-moa. Parea ca zice mama, iar Vichi ii raspundea mereu la fel – eu sunt tia si pana nu inveti sa zici tia nu-ti dau.

Tam Tam a trecut, dar inca este. In trecere ne-a invatat pe toti cate ceva, ne-a facut sa radem, ne-a topit inimile, ne-a vindecat de tristete, ne-a aratat cum se iubeste fara conditii si n-a obosit nici macar  o data sa ne intampine la usa  dand din coada.

Ma simt eliberata. Mai mult decat prin cuvinte Vichi mi-a dat certitudinea ca totul e bine, ca ce pare o tragedie e de fapt un nedezlegat mister in fata caruia e mai intelept sa plecam capul si sa spunem – ma supun voii Tale.

Pentru mine Tam Tam e o mare dragoste

PICT0085

si stiu ca …we’ll meet again

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s