PUTEREA

 

Pe sub: haine, masti, atitudini, roluri sociale, idei despre…,ce inseamna sa fii femeie?

Lasand la o parte ce spun revistele, cartile, bunica-mea, am pornit sa caut inauntrul meu. Cred ca nu exista un mod general de a fi femeie, exista un principiu, o energie, un pol pe care il exprimam, dar felul in care se manifesta  e o creatie unica, personala.

Acum cativa ani, un terapeut mi-a spus, drept concluzie a evaluarii energetice pe care mi-o facuse, ca trebuie sa ma iert c-am venit in viata asta femeie.

Mi se parea ca nu e o problema capitala acceptatul femeii ce sunt, dar de fapt a fost, intr-o forma atat de subtila, atat de adaptabila circumstantelor si asa adanc coroziva, ca daca ma uit mai bine in urma m-a dus pana in pragul mortii. Aveam semnate, in inconstient, niste condamnari in alb pe care doar divinitatea a avut puterea sa le rupa si sa fiu aici azi scriind despre toate astea.

Jung zicea ca ce exista in inconstient, inconstient ramane pana nu te duci sa-l cauti si sa-l aduci in mintea constienta de unde poate fi eliberat. Bagajul nostru necunoscut, bine pazit prin mecanismele fricii cuprinde si mostenirea din neam. De exemplu, intentia, sau starea parintilor din momentul conceperii tale deja vin in bagaj. Daca mama te poarta in pantece dorind sa fii baiat, ai toate sansele sa nu te accepti, femeie fiind. Pot continua, dar e o nebunie munca asta de detectiv. N-are rost, pentru ca nu vinovati cautam aici, e doar vorba sa stai cu tine, sa te simti, sa recunosti deschis care sunt limitele, senzatiile, sa te observi de fapt fara sa mai vrei sa iti distragi atentia. Simpla PRACTICA, scrisa cu litere mari pentru ca doar ea conteaza, de a te observa in liniste(linistea vine pe masura ce practici, intai se arata judecatile si frica) iti aduce ceva ce nimeni nu ti-a dat pana acum – pace.

Doar atat, iti va striga egoul? Da, doar atat. Pacea iti schimba perceptia, iei totul asa cum e, nu mai dai vina pe nimeni, nu te mai condamni pe tine insati, nu te mai straduiesti sa placi, sa faci frumos. Esti tu si ti-e suficient. Esti tu intrerupand cu pacea ta o zvarcoleala de secole, stergand cu iertarea ta de sine rusinea si vina tuturor femeilor dinainte si de dupa tine, esti o oaza, un adapost pentru drumeti insetati, existi ca sa mangai, sa vindeci, sa iubesti si atunci esti FEMEIE.

Pacea e adevarata putere pe langa care accesoriile folosite acum cu iluzia ca ne fac stapanele lumii isi dezvaluie sunetul fals de tinichele.

Pace ai cand te imprietenesti cu umbra ta, cu natura ta lunara, cu intunericul umed, cu nebunia, cu ciclicul, cand nu mai vrei sa fii decenta si perfecta, cand nu iti mai reprimi firea. Da, stiu  ca va ganditi la haos, insa si el e o iluzie. Odata acceptate, toate astea se cumintesc ca niste fiare bine hranite. De ce credeti ca fata mosului din poveste trebuia sa treaca proba ingrijitului “copiilor” Sfintei Duminici, si cine erau ei?

Copii, copii, copii! Veniţi la mama să vă lăie! Şi când se uită fata, ce să vadă? Ograda se umpluse şi pădurea fojgăia de-o mulţime de balauri şi de tot soiul de jivine mici şi mari! Însă, tare în credinţă şi cu nădejdea la Dumnezeu, fata nu se sperie; ci le ia pe câte una şi le lă şi le îngrijeşte cât nu se poate mai bine.

Fiarele se imblanzesc cu dragoste, cu credinta.

şi când a venit Sfânta Duminică de la biserică şi a văzut copiii lăuţi frumos şi toate trebile bine făcute, s-a umplut de bucurie

Daca sunt sunt parte din creatia divina de ce sa le ucidem, de ce sa ne luptam cu ele, sau sa ne prefacem ca nu exista?

In tarot forta e reprezentata de  o femeie imblanzind un leu. O face cu duhul blandetii. Inca un simbol care arata acelasi lucru.

DSC_8980_278

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “PUTEREA

  1. Surprinzătoare și atât de adevărată! tâlcuirea episodului din basmul popular. Să nu te dezmintă prezentul iar umbrele-ți fie mereu lăite, Lola!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s