EXPOZITIA 2 – FIESTA

Ieri la 17.50 Ramon isi vede expozitia si ii ia ceva timp sa-si revina. Toata seara a fost tacut/bucuros. Oamenii au venit in valuri pana noaptea tarziu. Ne-au onorat cu prezenta domnul ambasador al Romaniei si sotia dumnealui, prietenii de la ICR, familia mea romaneasca de aici adica. Au fost cu noi parte din cei ce ne sunt foarte apropiati, apoi lume peste lume. In istoria galeriei s-a inregistrat un numar record de persoane si de sticle de vin baute /vernisaj. S-a cumparat o lucrare. Atmosfera a fost una de fiesta. Albul si tacerea zapezii au ingaduit cateva ore de veselie, de culoare, de zgomot.

Reactiile in fata lucrarilor au fost interesante. Multi le-au crezut picturi sau o combinatie de fotografie cu pictura, unii au vazut pe ramuri inimi zambind, minimalismul a indemnat aproape pe toata lumea sa parcurga expozitia cu foaia de sala in mana(foaia a avut un text excelent, scris de un filosof portughez care a simtit esenta demersului si-a exprimat-o atat poetic cat si limpede). Au fost persoane care mi-au spus ca initial li s-a parut prea simplu, dar ca ramanand in spatiu au inceput sa aiba o stare transmisa de fotografii. Starea se cheama tranquilidad…Cel mai mult mi-a placut onestitatea cu care s-au spus opiniile. De fapt nu putea fi altfel atat timp cat Ramon a stat centrat in el insusi, linistit si egal.

Spre miezul noptii am plecat. Manuel ne-a condus pana la usa, a stins luminile in galerie, iar noi am ramas privind prin fereastra, singura luminata, visul cel alb, acum cuminte, cazut in linistea lui eterna.

Mergand de mana, fara graba, simteam amandoi pace, revenire la normal, multumire, iar intre noi, in noi, peste noi, dragoste.

 

 

2 thoughts on “EXPOZITIA 2 – FIESTA

  1. … ca tot este astazi … Journee Mondiale de la Poesie <3… "…suntem ceea ce iubim…" Nichita … ti se potriveste 🙂 Lola, fata numai suflet/spirit …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s