ELIBERARI

La noi in mansarda azi e multa lumina. Dupa nesfarsite ploi a iesit un pic de soare.

Am inceput sa meditam  diminetile. Teribil de agitata e mintea si cand te gandesti ca porneam ziua asa turati fara sa ne dam prea bine seama.

Mi-am luat timp pentru mine. Nevoile bazice sunt acoperite. Nu trebuie sa ma agit pentru nimic, sa fac ceva, sa ma preocup. E o decizie. Daca decid invers gasesc eu motive si de agitatie si de preocupari.

Deci, masaj cranian, baie fierbinte, masaj Gua-Sha cu ulei de susan ca incalzeste. Imi iese la iveala, pe piele, harta blocajelor. Uh ce glorios mi-am pus bariere de la ultimul masaj incoace! Odata vazute, scoase la suprafata, se duc. In trei zile urmele dispar, dar efectele invizibile le simt mult mai repede.

Imi ofer cel putin o data pe saptamana tratamentul asta si simt ca universul de mici fiinte interioare imi arata multa recunostinta. Cred ca au viata mai placuta de cand le dragalesc, le deblochez cararile si am grija sa nu le fac baie in acid din 2 in doua minute. Exista alimente acide, dar mai ales ganduri acide, emotii acide care acresc tot corpul.

Multe frici, obiceiuri, patternuri de gandire au disparut fara sa-mi dau seama. La fel s-au dus celulita, grasimea de pe burta, impreuna cu mancatul compulsiv. Eu care mi-am masurat inghititurile, m-am cocotat pe cantar si am incercat sa ma controlez minut de minut, crezand ca daca las controlul o sa ma transform intr-un monstru, am ajuns sa nu ma mai preocup deloc. Mananc ce simt sa mananc, in cantitati pe care doar stomacul le decide, sunt prietena cu painea, cu cartofii, cu untul si cu toate cele surghiunite bunatati pe care le-am incarcat de vina ocolindu-le ani in sir.

In prima faza am luat vreo patru kile si in premiera m-am bucurat de ele, m-am simtit femeie, plina de viata, de seva. Pe urma a venit vara cu zilele ei de fericire doar pentru ca e cald, exist si am timp sa stau pe patura in parc la ora trei dupa-amiaza. Aproape ca nu mi-a mai trebuit mancare. Simteam ca pot trai cu foarte putin, dar nu ma retineam de la nimic. Pur si simplu imi era suficient ca respir, ca ma vede soarele. Aveam o energie neobisnuita pentru mine, care ma consum repede. Am pierdut cele patru kilograme. Acum cu vremea rece mananc bine, dar nu imi mai vine sa rontai. Nu depozitez nimic. Cred ca ce mananc se transforma in energie pentru corp Simt, in ciuda frigului, vitalitate.

Ce se manifesta in plan fizic( si imi place mult) e lucrarea Vietii pe care invat s-o las sa-si faca treaba fara sa ma amestec. E o forta iubitoare care creaza doar frumos. Uratul eu il facusem, dar mi-am promis sa incetez. E inutil, absolut inutil.

Mi-am dat seama ca degeaba stiu cum sa fac atatea lucruri daca nu le aplic, iar ego-ul, cand e vorba de vindecare, pare apucat de strechie. Ma observ cum am tendinta sa ma las pe ultimul loc, sa pun inaintea linistii mele toate fleacurile, toate iluziile, toate nimicurile. Cum ma vad cum ma opresc si in ciuda rezistentelor stau cu mine, iubindu-ma, tratadu-ma, dandu-mi atentie.

De un an jumate studiez tehnici de masaj, notiuni de medicina chineza si merg in paralel cu Cursul de Miracole. N-am alt scop decat sa ma vindec, sa ma cunosc si sa-mi gasesc pacea in interior.

Am detestat sa mi se indese informatie in cap. De asta nu mi-a placut scoala, dar acum invat cu usurinta pentru ca ma pasioneaza, pentru ca stiu cata nevoie am de unelte in lucrarea mea. E un Unviers in care intru mereu cu prospetimea unui copil. N-am spaime ca nu stiu destul, sau ca e prea mult de stiut. Fac pas dupa pas cu mare bucurie, daruiesc tot ce invat, vad cat de bine imi face, cat de bine le face si celor care imi cer ajutorul.

Au disparut multi fluturi care mi se invarteau in jurul capului. Ii recitesc pe-aici cu ingaduinta ca toate au un timp al lor, facnd parte din experienta. Viata e pe zile si fiecare zi inseamna transformare, crestere, expansiune. Timpul exista ca sa fie folosit pentru asta nu ca sa distruga. Ce suntem nu poate fi distrus.

_7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s