MUSAFIRUL NR.2

Buna dimineata! Doi ochi aalbaaastri ma privesc prin fereastra. Posesoarea lor, frumoasa siameza de la noi din curte, s-a asezat linistita pe pervaz. Uitandu-ma la ea mi-am amintit o poveste:

Un om se duce sa traiasca intr-un ashram. Odata sosit primeste, cu conditia sa-l poarte zilnic pe cel ce i se potriveste, doua ecusoane. Pe primul scria “azi nu sunt bine cu mine insumi, nu ma lua in seama”, pe al doilea “azi sunt fericit, nu ma lua in seama”. 

Maestrul ii zice: te poti considera iluminat in ziua cand te trezesti si nu-ti mai trebuie nici unul dintre cartoane, cand nu mai esti nici trist nici fericit.

Legea ritmului vorbeste despre acelasi subiect, despre cele doua extreme intre care pendulam

“Totul se scurge inauntru sau in afara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; balansul pendulei se manifesta in totul; masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei la stanga; ritmul este constant” – KYBALION

Privind azi pisica am simtit ce inseamna sa fii centrat, sa fii intr-un plan mai adanc decat acela unde totul se misca neincetat de la stanga la dreapta si de la drepta la stanga. Mare maestra, doar mi-a aratat, nici n-a avut nevoie de cuvinte!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s