DOAMNE, CELA CE VII IN TAINA

Umil. Dintr-un carton oarecare. A aparut asa pentru ca cineva avea mare nevoie de el. Nu a fost timp pentru nimic sofisticat.

Pe aripi poarta franturi de rugaciune, o rugaciune minunata…

Doamne Iisuse Hristoase ajuta-mi ca azi toata ziua sa ma lepad de mine insami ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel tinand la mine te pierd pe tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajuta-mi ca rugaciunea preasfant numelui tau sa-mi lucreze in minte mai repede ca fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric, patimile ne-au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care te tinem: bolnav, flamand si fara haine. Asa risipim in desertaciune zilele noastre umiliti si osanditi pana la pamant.

Doamne, cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Pune foc temnitei in care te tinem, aprinde dragostea ta in inimile noastre, arde spinii patimilor si fa-ne lumina.

Doamne cela ce vii in taina intre oameni ai mila de noi.

Vino si te salasluieste intru noi impreuna cu Tatal si cu Duhul precum ai zis, ca Duhul Tau cel sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite cand graiul si mintea noastra raman pe jos, neputincioase.

Doamne cela ce vii in taina intre oameni ai mila de noi ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape sufletelor noastre si cat te deparatm prin micimile noastre, ci lumineaza lumina ta peste noi ca sa vedem lumea prin ochii tai, sa traim in veac prin viata ta, lumina si bucuria noastra.

Slava Tie! 

Amin!

 

DSC00035

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s