TRENUL LUI VLADI

Viata privita indiferent, de la distanta, pare un amestec amorf de…chestii, insa odata ce te uiti cu bagare de seama la ea, vezi ca e alcatuita din mici bijuterii de fiinte si intamplari.

Sa va spun povestea trenului.

Asta primavara cand am fost acasa planuisem s-o vizitez pe Andreea. Au fost atatea de facut in timp scurt incat pur si simplu n-am reusit sa ajung. Are doi copii minunati, dar Vladimir al ei, e personajul principal din povestea de azi. El ne-a “facut legatura”, ne-a conectat. Tot el a intrebat daca Lola vine in vizita la copiii cuminti. Cum n-am putut sa ii vad mi-a ramas ca un cui in inima ca Vladi ar putea intelege absenta mea drept urmare a faptului ca el n-ar fost suficient de cuminte ca sa merite. Poate ca n-a interpretat asa, dar in propriile cercetari interioare am gasit inchise drame pornind de la niste aparente marunte, de la intamplari banale petrecute in copilarie, deci am, pe cat pot, grija cu tot ce ar putea face rau.

Ii povestesc lui Ramon si imi spune “tu trebuie sa-i trimiti copilului un semn”. Initial ma gandisem sa-i cumpar ceva, dar tot ce vedeam mi se parea comun. Nu voiam sa fac un gest formal.

O sa-i construiesc o jucarie, mi-a trecut prin minte si am stiut ca asta e raspunsul dupa cat de bucuroasa mi-a batut inima. Tocmai deschisesem un pachet de lut. Cu mainile in el am vazut  trenuletul pe care am si inceput sa-l modelez.

Ii spun Andreei de jucarie. Ce credeti ca-mi zice? Vladi e innebunit dupa trenuri!!!! Vrea la gara sa le vada, familia merge cu trenul in vacanta ca sa ii ofere experienta asta. Nu e minunat cum ne presimtim unii pe altii?

Azi in sfarsit am terminat de pictat trenul. Imi place. E un pic sui, dar parca tocmai asta e farmecul lui. Jucariile perfecte sunt plictisitoare.

Luni va pleca spre Vladi pentru ca e un copil cuminte care merita.

TE IUBESC VLADI!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s