SCRISOARE UNEI PRIETENE DRAGI

Reproduc mai jos scrisoarea pe care i-am scris-o azi unei prietene dragi, unei fiinte care isi face drum spre miezul ei de lumina. Cum stiu pe propria-mi piele ce proces confuz, dureros, naucitor e asta, cum mai stiu ca sunt o multime de alti oameni in acelasi punct am zis ca scrisoarea i-as fi putut-o scrie fiecaruia in parte si mie insami, de aceea o public aici:
Esti deja bine, la nivelul fiintei esti perfecta. Ai nevoie de timp doar pentru a decoji toate ranile , pentru a indeparta toate carpele vechi si murdare care iti acopera stralucirea. E foarte important sa nu te identifici cu ele ci sa le vezi ce sunt, niste adaugiri suparatoare.Tu esti un nucleu de lumina si dragoste invelit in durere, frica, abandon, nedreptate si tot ce lumea a creat dintr-o mare neintelegere.
Sa nu te sperii, sa nu te judeci pentru ca acum ti-e rau. Nu e nimic in neregula, dimpotriva, bucura-te ca te-ai trezit, te-ai trezit dintr-un cosmar. Sunt efectele deciziilor luate in trecut, dar si semnele vindecarii.
Ai rabdare cu tine, nesfarsita rabdare. Iubeste-te! Daca nu poti sa te uiti in oglinda si sa-ti iubesti exteriorul, imagineaza-ti interiorul tau. Un univers unic de fiinte inteligente a caror stapana esti. Ele stiu singurele sa-si faca treaba pentru care au fost create, insa tu domnesti peste regatul asta cu responsabilitatea de a le asigura un echilibrul. Ce fel de regina esti? Gandeste-te cum ai putea sa le sustii, sa le incurajezi, sa le dai liniste si resurse. Nu asa face un bun conducator?
Exista sa te serveasca, sa faca lumea ce esti sa functioneze, dar au nevoie ca si tine in lumea ta exterioara de pace, de sprijin, de bucurie, de incredere, de dragoste. Le dai?
Totul infloreste atunci cand e iubit.
Pune atentia inauntrul tau. Nu-ti fie teama ca nu e egoism. Ai sa vezi ca atunci cand esti in stare sa ingrijesti la nivelul minuscul, grija ta se extinde natural si la ce te inconjoara, la oamenii de langa tine, la lume, la planeta pe care esti, la intreg universul.
Numai tu te poti vindeca. Ai toate resursele, forta si cunostintele inscrise in ceea ce esti. Doar trebuie sa le accesezi. Asta se face linistindu-te, vazand, recunoscand, acceptand ca nu esti o picatura separata in ocean ci una cu oceanul. Inseamna conectare cu ceilalti, inseamna sa primesti sa fii ghidata si sa ghidezi la randul tau, sa ceri si sa accepti ajutor cand ai nevoie, sa stii ca ce e in inima ta e in inima tuturor oamenilor, ca setea ta de a fi libera e aspiratia(stiuta sau nu) a oricarei alte fiinte. Odata ce luam cunostinta impartasirea devine necesara, odata ce ne vindecam avem datoria sa participam la vindecarea celor ce au nevoie, dar pana atunci nu te concentra pe ceea ce acum pare o drama.
Ia totul cum e, ca pe o convalescenta. Nu te uita la ceas sau la calendar ca nu sunt relevante. Nici asteptari sa n-ai, adica pune intentia ta de vindecare, de eliberare in orice proces sau metoda ai incerca, dar nu evalua rezultatele imediat pentru ca s-ar putea sa nu fie cele proiectate de tine si atunci ai sa zici “ah, stiam eu ca nu merge”. Efectele unui proces pot aparea alta data si cu totul altfel decat te-ai fi gandit vreodata, deci lasa-ti mintea deschisa pentru orice.
Pastilele ne dau iluzii, par ca au un efect imediat, par ca rezolva problema, dar doar ne deconecteza de la sursa, intrerup un proces ce presupune lucrul cu sine, trecerea prin intuneric acolo unde am inchis experientele care ne-au ranit, ne-au traumatizat. Daca nu ne ducem in zona aia sa aprindem lumina vindecarea o sa fie doar aparenta.
Deci, daca ma intrebi eu n-as mai lua nici o pastila.
Oricand simti ca iti pot fi de folos te rog nu ezita sa ma cauti.
Te imbratisez cu toata dragostea
Gratiela
DSC09264

2 thoughts on “SCRISOARE UNEI PRIETENE DRAGI

  1. Lola, esti o sursa de inspiratie pentru multi dintre noi, cei care te citim. Ne identificam cu atatea sentimente pe care le traiesti, suntem atat de asemanatori, noi, oamenii, cu fricile noastre, cu indoieli, cu tot. E un proces continuu cel de a te cunoaste pe tine insuti, de a te accepta, de a ierta, de a alege binele din fiecare situatie, de a trai curat..e greu si dur dar eu cred ca suntem pe drumul cel bun, prin simplul fapt ca ne punem intrebari de genul asta. Te imbratisez, Lola, si-ti trimit gandurile mele bune de aproape, din Spania šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s