SCHIMBARI

De Revelion am fost Frida. N-aveam planuri, insa o invitatie de ultim moment, aici la doua strazi distanta, in studioul unui prieten artist ne-a convins sa iesim din casa. Petrecere cu tema. Am cheltuit 75 de centi pe florile de plastic si gata personajul.

Am dansat toata noaptea, am cunoscut oameni misto, ne-am retras spre ziua ca sa incepem cateva ore mai tarziu operatiunea-mutarea. Da, asa am pornit anul cu o curatenie generala, cu o rearanjare a vietii, cu asezarea intr-un spatiu plin de farmec si mult mai mare.S-a eliberat pe acelasi palier un apartament de care m-am indragostit acum cateva luni cand am intrat prima oara in el. O sala imensa, un dormitor mic inchis cu pereti de sticla, bucatarie incropita in living, patru ferestre uriase. Eu aici vreau sa stau ! Am intrebat discret despre durata contractului de inchiriere. E fara perspective sa se termine curand, mi s-a spus, deci mi-am luat gandul, am uitat sa vreau, dar n-am uitat ca mi-ar placea mult.

DSC09637

Aflu ca, brusc, chiriasul a decis sa plece. Spun ca vrem noi apartamentul. Intre timp, Antoaneta care era in cautare de casa, decide sa se mute in fosta noastra garsoniera si uite asa toata lumea fericita. Suntem aici ca in familie. Ieri erau toate usile  deschise, se circula liber.

Tot ieri senhor C si-a luat zborul spre Brazilia lasandu-ne Saint-Bernardul lui in grija. Cainele misuna fericit dintr-o parte in alta, intrand in locuri ce-i fusesera prea putin accesibile  pana acum. Mutam obiecte si-mi placea mult energia noastra, felul in care eram impreuna, linistea si rabdarea cu care am inceput sa asezam lucrurile la loc, sentimentul de copii liberi si iubiti, puterea de a face realitatea mai buna traind frumos in interior.

Spre seara aproape toate isi gasisera locul. Am iesit la o lunga plimbare cu cainele. Aveam ceva emotii ca e o namila. Ramon l-a luat in stapanire cu multa blandete, iar el ii raspundea docil. Orasul mirosea a ploaie, in zare se vedea castelul. Incepe un an, cu o zi atat de plina de dragoste pentru tot.

Nimic nu e mai minunat decat clipa in care aluneci sub plapuma dupa ce esti foarte obosit fizic. Am adormit fericiti.

Un an de lumina si pace sa fie!

Advertisements

4 thoughts on “SCHIMBARI

  1. Putin mai tarziu, un an nou frumos si la fel de plin de iubire ca in prima lui zi :)! E superb apartamentul, exact asa imi visez si eu apartamentul intr-o casa veche in Timisoara! Am stat cateva zile intr-una si a fost superb! Pe mine ma vrajesc gandurile din alte vremuri..Adica, acum cateva sute de ani, ce faceau oamenii in acest loc sau in acest moment al zilei 🙂 ?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s