POLEPOLE SISTERS

Ceea ce cauti te cauta, zice o vorba.

Caut o forma sa ma extind, sa ma integrez, sa ma conectez, sa fiu parte din lume, munca mea sa serveasca si sa ma ajute sa traiesc decent.

Cautarea-mi a atras o posibila cale. Johnny vine intr-o zi si-mi vorbeste despre proiectul “PolePole Sisters”. In swahili pole pole inseamna incet, incet. La ce s-a gandit el? Comunitati de femei din toata lumea fac lucruri pole pole, adica in tihna, artizanal, cu iubire, cu energie, iar ce le iese din maini  va fi promovat si vandut online, intr-un spatiu comun, pe site-ul Polepole Sisters. Ideea e cea a unui profit echitabil, a sustenabilitatii, a demnitatii, a conectarii, a cauzei comune, a intoarcerii la lucrurile simple, a reutilizarii de resurse, a intrajutorarii.

Pana acum a gasit femei din Zanzibar care confectioneaza sapunuri cu ingrediente naturale, altele care fac margele de hartie, unele in Maroc folosind tot pentru sapunuri miraculosul ulei de argan pe care il extrag picatura cu picatura printr-un proces manual. M-a invitat sa fiu parte din proiect cu ce lucrez si sa ma ocup sa fac un nucleu aici, in Portugalia.

Pentru ca site-ul PolePole Sisters e inca in lucru i-am promis lui Johnny ca imi voi folosi spatiul de pe blog sa vorbesc despre proiect si sa expun obiectele care sunt deja disponibile la vanzare.

Cine vrea sa participe cumparand sau cine se gandeste sa infiinteze o comunitate PolePole Sisters imi poate scrie pe lolafactory@gmail.com

Advertisements

2 thoughts on “POLEPOLE SISTERS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s