STARE DE MIRACOL

Marti noaptea vom zbura catre Romania, eu si Vladimir. Plutim intr-o nemarginita tandrete zilele astea, ultimele dintr-un ciclu care se incheie. Parca nu e mult de spus, tacerea cuprinde totul. De-acum incotro? Cine stie?

Intrebarile nu starnesc panica. Mai mult curiozitate dublata de un subtil sentiment ca e bine, ca in ordinea lumii nu exista erori, deci nici vina, iar ceea ce e mai putin decat iubire se desface de la sine lasand adevarul inimii noastre sa straluceasca.

Traiti ca florile pe camp, ne sugera Iisus. Pare cel mai greu lucru, desi ai zice ca e simplu. Viata ma impinge, aproape ma forteaza sa traiesc asa, sa-l las naibii de control. Cum? Mi-l ia, pur si simplu.

Am plecat de la cafenea. A trebuit sa plec pentru ca devenise doar un loc ce-mi hranea iluzia sigurantei materiale. In fond ma simteam nefericita pentru ca nu ma mai duceam acolo sa-mi implinesc menirea ci doar sa-mi acopar o frica. Lucrurile s-au modelat in asa fel incat n-a mai fost alta cale decat sa o iau din loc.

In felul asta mi s-a dat ocazia sa ma uit la ziua de maine pana cand ea a devenit ceea ce este, o iluzie. Ziua de maine nu exista,  nu vine niciodata. E doar ziua de azi, mereu. De ce sa ma preocup atat cu ceva imaginar scapand printre degete tot ceea ce am?

Cand am vazut si acceptat Viata si-a revelat magia. Nici nu-mi vine sa povestesc pentru ca e halucinant. Las miracolul sa se petreaca, asa, ca pe cel mai normal lucru, pentru ca e cel mai normal lucru.

Advertisements

14 thoughts on “STARE DE MIRACOL

  1. Te citesc mereu, dar nu reusesc mai niciodata sa scriu ceva inteligibil. Dincolo de cuvinte e ceea ce simt. De pilda azi. Aveam o nevoie acuta sa te citesc iar postarea ta mi-a relevat din nou faptul ca magia sta in simplitatea lucrurilor, ca in zadar ne straduim sa controlam situatia de maine, cata vreme nu reusim sa traim in intelepciunea zilei de azi. Multumesc din nou.

  2. Citesc,Lola…..si nu ma mai satur…….Binecuvantata sa-ti fie Puterea…..si Inima …si Calea…..Ma gandesc la tine….ma rog pentru tine……ca-mi esti draga de nu mai pot……Doamne-ajuta,Lola….in tot drumul tau…..!…..

  3. Drum bun spre Romania. Azi ti-am purtat margelele cu multe flori cu o ie si m-am gandit la tine. Spiritual ai fost in Paris fara sa stii.

  4. Nu mai stiu cine zicea ca poti alege sa traiesti fie ca si cum nimic nu e miracol, fie ca si cum totul e un miracol. Ma bucura alegerea ta si incantarea/speranta/lumina pe care le starnesti in cei ce te citesc. Sau cel putin in mine… Te imbratisez, cu toata recunostinta. Sa ai cale lina!

  5. o alegere…,normal ca cea mai buna!! sper ca ai luat de la cafenea ce am trimis….prietenii le-au lasat acolo cu mult timp inainte, cred ca in 25 iunie!! daca stiam ca sosesti in tara ti le dadeam aici ;-). sa te bucuri de vara din Romania si de fructe, rosii, flori, acasa, familie, prieteni, limba, umor, liniste si tacere – dar tot in limba Romana 🙂 si tot ce se gaseste aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s