CINA

Femei, copii, catei, sopa paraguaia, empanadas, cina adica, cina la noi acasa cu Anna si Antoaneta invitate. Viata e asa simpla ca raman fara cuvinte contempland-o. Curge , se compune din gesturi mici facute cu dragoste. Ne adunam in jurul mesei. Bunatatile gatite de Sara sunt o binecuvantare dupa ziua de munca intensa.

Sopa paraguaia e un fel de mamaliga cu branza si ceapa la cuptor. De ce se cheama sopa? Cine stie? O fi gresit vreo femeie paraguaiana scapand odata mai mult malai in supa care s-a intarit. Oricum ar fi, e divinissima. Empanadas n-am mai mancat de-un veac, de pe vremea cand mergeam la Analia. Fierbinti, le musti un capat si storci lamaie inauntru. Auuuu….

Vorbim, radem, ma uit la fiecare. Imi pare asa bine ca ii vad, ca-i vad frumosi,  buni, fara greseala. Comunitatea noastra mica adunata din patru zari. Gasim mereu asemanari si ne minunam cum venind din culturi diferite avem atatea lucruri care ne leaga. Culturi diferite, dar o singura constiinta, zice Sara.

Viata e simpla. Compusa din gesturi mici facute cu dragoste, din momente pe care le impartasim, din mancaruri pe care le punem in mijlocul mesei, din imbratisari, din…

Advertisements

5 thoughts on “CINA

  1. … din fărâmele pe care voi insiva le alegeți pt a va alcătui imaginea mozaicului vieții. Imaginile incluse aici marturisesc limpede despre armonia instapanita la voi. Blandetea sa va stea in preajma.

  2. Oamenii singuri se aduna si inceteaza sa mai fie singuri, macar o vreme. Prieteniile si iubirile sunt impletiri si despletiri ale firelor vietii. Si eu am fost surprinsa sa primesc dragoste si caldura de unde nu ma asteptam, si sa fiu dezamagita de oameni care mi-au fost candva alaturi…si le-a trecut.

      • Doar inima credincioasa nu cunoaste dezamagirea, cine are dragoste si credinta (faith) poate. Ale mele oscileaza si se clatina, trebuie sa ma straduiesc sa le tin treze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s