7

Ieri, 7 octombrie a fost aniversarea Lolei, a mamei adica. M-au sunat Nana si bunica. Stii ce zi e azi? Cum sa nu stiu, e ziua ei, a celei mai intime si mai necunoscute dintre fiintele pe care Viata mi le-a daruit.

Am nascut-o intr-o duminica, asa cum e azi, cand rasarea soarele,  mi-a spus bunica pentru prima oara. Atunci o batrana i-a prevazut multe cumpene, din cauza momentului cand a ales sa vina pe lume, dar ce stim noi… Asa-i bunica, ce stim noi. Nimic nu stim…

Cine e fata din fotografie? Cine sunt? Cine suntem cu totii?Ce facem aici? De ce ne alegem dimineti, miezuri de zi sau maruntaiele unei nopti sa venim pe lume? Incotro ne ducem?

Intrebarile zumzaie si se invart repede, repede. Centrifuga mintii le lipeste de proprii pereti pana cand nu se mai intelege nimic din ele. In centru ramane clipa. Eterna, cristalina, fara zgomot. Lola e. Eu sunt. Tu esti. Raspunsurile nu mai conteaza. Prezentul ne adaposteste, ne inveleste cu 7 straturi de lumina, ne tine intr-o margica de aur, leganandu-se bland la gatul unei femei gigantice care danseaza – MAMA.

Advertisements

2 thoughts on “7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s