3 LUCRURI ESENTIALE

Cand ma trezesc felinarele cu lumina galbena ale Lisabonei sunt inca aprinse, dar mai stau doar putin asa si pe urma, printr-un gest magic, cineva le stinge pe toate. E 6.45. Respir. Ce mare dar respiratia! Trag aer in piept, pe urma il las sa iasa lent shaaaaa-looommmm. Pace mie si lumii intregi!
Invat sa stau in zona din adanc unde gasesc mereu pace. Exteriorul e plin de stimuli pozitivi si negativi. O vorba, o privire, un gest, o stare…sunt suficiente sa ma schimbe daca stau in stratul superficial, cel cu turbulente, unde reactionez, unde egoul are ceva de spus.  Ce stiu eu? Poate fi. Astea sunt formulele magice pe care am invatat sa le rostesc ori de cate ori imi dau seama ca pornesc vreun dialog interior/exterior in care tin sa  demonstrez ca stiu sau ca dreptatea e a mea.
Vineri am reusit sa ma ancorez constient in spatiul linistii. La cafenea mi-am dat seama cum fiecare om aduce cu el ceva care ma atinge, care ma modifica, ma influienteaza, am vazut cum sunt cand la mal, cand in larg, ca o sticla goala de plastic plutind pe apa si am simtit ca irosesc energie, ca ma oboseste du-te vino asta. M-am inchipuit piatra scufundandu-se, atingand nisipul fin de pe fundul apei. Acolo era tacere, odihna, iar privind in sus vedeam doar frumusetea unduirii valurilor care pana nu demult ma epuizau.

N-am experimentat demult asa o stare. A fost ca in povesti cand martoaga mananca jareatec. Indata ce n-am mai risipit din forta vitala ea s-a manifestat intarindu-ma, dandu-mi putere. Trebuie sa marturisesc ca dezvatata de efort fizic, opt ore pe zi de miscare permanenta m-au cam terminat, dar vineri pur si simplu am renascut. Durerile mi-au disparut ca prin farmec, oboseala la fel. M-a cuprins entuziasmul pentru orice as fi facut. Am descoperit ca sursa noastra de energie e infinita, regenerabila, ca n-are treaba cu numarul de  ore pe care le dormi, ce mananci sau cat te misti. Suntem perpetuum-mobile veritabil.

Revelatiile astea ma ajuta enorm, ma ghideaza in a fi cu adevarat regina cea buna. Imi arata unde sunt resursele, cum  am acces la ele.

Minunatele fiinte din regatul meu au nevoie de trei lucruri capitale pentru a fi fericite : OXIGEN, HRANA, SI PACE.

De cand exersez RESPIRATIA constienta m-am prins cat de prost respir cand nu sunt prezenta. O fac superficial, parca doar pana in varful plamanilor, repezit ca si cum m-as grabi undeva. Oxigenul e vital. Acum regina cea cumsecade se concentreaza pe acest aspect si respira mai cu nadejde.

HRANA. Am lasat deoparte tolba cu teorii despre mancare. Pana acum era asa: veneau supusii cu cereri. Regina, ni s-au terminat proviziile de nu stiu ce substanta!!! Eu in loc sa-i ascult, inchipuiti-va ca tipam mai tare decat ei nu, nu luati asta, stiu eu, va trebuie, asta e bun, am citit pe net. Degeaba imi transmiteau semnale ca mereu m-am priceput sa le acopar cu zgomotul ideilor mele fabricate.

Cam absurd, nu?

Am decis  sa nu mai monologhez tare si aspru. Invat sa-i ascult si le dau fara sa mai judec. Suntem intr-o faza timpurie, dar totul se insuseste experimentand cu deschidere si dragoste.

Ce daca am fost o regina tiranica? Atat m-am priceput, nu ma judec, dar acum ca stiu cum stau lucrurile vreau sa le fac cat de bine pot.

LINISTE, al treilea lucru esential. Invat s-o patrund si s-o mentin prin prezenta. ACUM e o poarta spre spatiul tacerii. Indiferent ce se petrece, cat de mare e furtuna sau zgomotul toate se nasc si se intorc in marea Pace.

Jocul de-a regina nu ma rapeste lumii, nu ma izoleaza, dimpotriva grija si atentia pentru interior se reflecta la fel de bine in exterior. Vad tot, simt tot, iubesc tot, sunt la randul meu celula unui organism mai mare care are nevoie de mine functionala ca sa-i fie bine  si eu vreau sa-i fie bine.

Advertisements

4 thoughts on “3 LUCRURI ESENTIALE

 1. Ce bine ca esti, ce bine cum ne spui si noua Calea.
  Binecuvantata fie Lola noastra draga si superba!

  Te imbratisez cu toata dragostea
  Si cu recunostinta

 2. Arati intr-adevar ca o regina! Emani o stare de liniste si impacare pentru care te invidiez. Cred ca toti incercam sa ajungem in starea aceea de impacare su sine si cu lumea. Eu experimentez inca. Cu cat incerc mai mult sa ma intorc la mine, cu atat mai mult simt cum o mie de maini invizibile ma trag in alte directii. In sufletul meu stiu cum mi-ar fi bine dar inca nu am gasit drumul. Te citesc de mult si acum ma regasesc in scrierile tale de la inceputuri. Ma bucur ca tu ai reusit sa iti gasesti echilibrul si optimismul, ca viata a fost buna si darnica cu tine. Si ma mai bucur de fiecare data cand postezi. Esti precum o pastila de buna dispozitie , de pofta de viata .

  • Nu ma invidia 🙂
   Tu esti la fel de regina. Pe sub toate invelisurile esti Majestatea ta azi, acum, in clipa asta 🙂 Decojjirea e un proces in timp, regalitatea/divinitatea e un dat etern. ESTE nu va fi.
   Noi nu ne-am intalnit niciodata, dar te iubesc tare mult.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s