JURNAL DE BORD

Miercuri am luat-o  pe regina in cosul bicicletei si am dat amandoua o tura pana la Guincho. Simt ca ne leaga, peste timp, aceeasi bucurie de a fi. Ii citesc jurnalul cu drag, regasindu-ma. Privesc oceanul stralucind in soarele amiezii si ma las batuta de vantul aspru cu miresme  amarui.  Ma intorc sa lucrez la un proiect drag. Saptamana asta ii e dedicata. O sa scriu despre el la momentul potrivit, pana atunci construiesc. S-a facut seara. Stau in bucatarie, ascult Doors, simt lutul lasandu-se moale in palmele mele si verific, din cand in cand, mancarea care se coace in cuptor. E cald, miroase a trai bun. Curand casa se va umple. Joi – sarbatoare nationala, nu se lucreaza, nu se invata. Toti copiii vor petrece impreuna cu noi, aici, ziua cea libera.

Cei mari se reimprietenesc repede.Iimi iau barbatul, cainele si pe Andrei sa facem o tura la malul oceanului. Ne plimbam sub clar de luna, incercam aparatele de gimnastica montate de primarie pe faleza, ne jucam si pe urma  ne ducem sa dormim.

Joi dimineata, forfota mare – Vladimir, Marcio, Andrei, Bernardo si Bia, apar pe rand de prin toate camerele, cifuliti si intreband de mancare. Inainte de momentul asta m-am bucurat de liniste si de Claudio stiind ca va incepe o zi cu consum mare de energie. Mic dejun prelungit, ceai si sandwich-uri calde, discutii vesele, pregatiri pentru petrecerea mexicana, cules de conuri sa aprindem focul in semineu,cumparaturi,  gatit, petrecut, uitat la Fratele Urs si la  inca niste desene cu trenulete. Se insereaza. Focul e viu. Claudio imi doarme pe un umar, Tam Tam in brate, iar Andrei s-a cuibarit si el pe unde a mai avut loc. Adolescentii sunt raspanditi pe la calculatoare. Ma aflu undeva intre vis si realitate. E simplu, e asa cum trebuie sa fie.

Dimineata de azi  a fost cetoasa si foarte rece. Acum a iesit soarele, iar eu mai am cateva ceasuri de tihna pana casa se va umple din nou. Ma duc sa dau o tura cu bicicleta.

Advertisements

2 thoughts on “JURNAL DE BORD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s