IN DEPLASARE

O noua dimineata, alt decor. Spirala vietii ma face, zilele astea, sa ma intorc intr-un loc tare drag – Cascais. Pentru o saptamana ne-am mutat aici sa avem grija de copii&caine, cat Dan si Diana sunt plecati.

Prima zi a inceput devreme, inainte de 6. Cu o bucurie care nu ma mai paraseste, i-am pregatit pe Claudio si cei doi copii sa plece care incotro. Pana la 8 , cand l-am lasat pe Andrei la gradinita, ritmul a fost alert, dar operatiunea “descurcat in casa straina, cu copil mic” a decurs mai bine decat imi imaginam. Vladimir m-a ajutat mult. I-am predat  comanda si am fost uimita de cat de bine stie sa faca lucurile  cand simte ca i se acorda toata increderea.

Tam Tam si-a dat si el concursul. L-a trezit pe Andrei lingandu-l pe obraz. “Parca ma linge Dumnezeu”, zice copilutul zambind larg, inca pe jumatate adormit. Am ras de expresia lui, dar pana la urma, i-am dat dreptate, ca doar Dumnezeu e in tot, deci si in Tam Tam.

Revin la clipa cand am terminat  treburile matinale si sunt doar cu catelul, pornind spre malul oceanului. E bine, e atat de bine. E o zi binecuvantata. Sunt tentata sa ma gandesc la locul asta ca la un paradis pierdut, dar indepartez parerile si ma las sa simt: razele soarelui, verdele viu al ierbii, aerul racoros, apoi apa, imensa apa linistita…E un paradis regasit, nu pierdut. Reiau vechiul traseu al plimbarilor cu Tam Tam, iar ochii imi sunt proaspeti, vaaaad, narile imi palpita primind aerul sarat. Zbor odata cu pescarusii pana departe pe cerul senin, tip odata cu ei, suuunt. Nimic nu e mai plin de sens si mai aducator de fericire decat profundul sentiment ca existi, ca in clipa asta te gasesti in plin miracol.

 

Advertisements

8 thoughts on “IN DEPLASARE

  1. Ce amintiri pofticioase imi trezeste cladirea din fundal! In bucataria unuia dintre apartamentele de langa piscina, ai alchimizat cea mai gustoasa placinta cu branza din viata mea. Parafrazand copilul, atunci am simtit ca m-a hranit Dumnezeu:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s