IARNA IN GRADINA

A venit iarna! Asa incepeau mereu compunerile mele despre iarna. Desi scrise stangaci ele cuprindeau toate starile de copil bucuros sa se tavaleasca in zapada, sa se dea cu sania, sa mearga noaptea pe un drum inghetat scrasnindu-l cu ghetutele, mai cuprindeau durerea din degetele rebegite de frig, asprimea obrajilor inrositi si neostoita pofta de joaca.

Cel mai frumos stiam sa povestesc despre iarna, si cred ca reuseam doar pentru ca-mi placea la nebunie.

Acum prefer vara, dar nu stiu de ce m-a lovit de-o vreme un dor aprig de zapada, de iarna cu ninsori care sa faca liniste. Nu e minunata tacerea care se asterne odata cu fulgii?

As vrea sa fiu intr-o casuta mica, alba, la tara, sa trosneasca focul in soba,  sa framant paine, sa vina barbatu’ cu un blehut(diminutiv al cuvantului bleah, regionalism auzit la bunica, venind din germanul blech, fiind vasul de tabla folosit la dus laptele de colo colo), plin de lapte proaspat muls, sa avem o pisica intampinandu-l cu mieunaturi prelungi si impleticindui-se printre picioare. Zapada sa fie mare, gerul aspru si viata simpla. Pe fereastra sa se vada livada alba si ea, profilandu-se pe rosul cer de la ceasul asfintitului.

Advertisements

17 thoughts on “IARNA IN GRADINA

  1. exact la o cabanuta izolata si la un foc in soba ma gandeam de dimineata…si la linistea pe care o aduce trosnetul lemnelor.

  2. Ce vis frumos!…
    Observ ca te raportezi la o varsta matura, mereu… Amintirile mele despre iarna si de fapt despre toate momentele frumoase raman in zona copilariei!… Nu prea vreau sa ma maturizez. 🙂

  3. Iti multumesc din suflet draga mea 🙂 Minunatiile vor fi la loc de cinste in seara de ajun, cand il voi tine pe Horia Nicolae in brate, iar pe Nadia alaturi bucurandu-ne impreuna de brad, jucarii, zambete, copiii-prieteni si parintii lor fericiti 🙂

    Te imbratisez cu mult suflet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s