ESENTA BUCOVINEANA

Cum sa exprim un loc ale carui milioane de detalii le iubesc in egala masura? Cum sa le pun pe doar 19 margele de lut, fara sa uit sau sa nedreptatesc?

This slideshow requires JavaScript.

Despre Bucovina pot vorbi la nesfarsit sau ma pot pierde intr-o indelungata, atotcuprinzatoare tacere. Nici una nici alta nu ma prea ajuta, dar ma salveaza abstractul, simbolurile, formele in a caror simplitate incape intreg universul.

Pe  margelele astea e rosul: canafilor mari de lana, ce impodobesc capastrul cailor bucovineni,  muscatelor din fereastra caselor batranesti,  pantofilor mei de lac, incaltati in duminica Pastelui acum multi ani, obrajilor de copii dandu-se cu sania,  merelor ionatane la vremea culesului, rosul de pe ouale incondeiate, de pe catrinte si laicere, rosul cerului la apus.

Verzi sunt muntii, de jur imprejur, iarba incoltind primavara, cand strabunica iesea in curte sa auda daca s-a pus cucul pe cantat, verzi-transparent-racoroase sunt apele Moldovei privite de pe puntea care se leagana.

De aur sunt: fanul, soarele, cozile unei tinere fete, reflexele de lumina in intunericul fantanii, poleiala bomboanelor de pom invelind acum doar clipele  miraculoase din ajunul Craciunului.

Bucovina e in mine asa cum si eu sunt in ea.

Advertisements

13 thoughts on “ESENTA BUCOVINEANA

  1. Esti bine, om drag?

    ce spui tu despre Bucovina pot extrapola la Romania, ea cu minunile ei e in mine, asa cum sunt si eu in ea. Culorile margelelor sunt culorile Craciunului, verde, auriu, rosu, alb:)

  2. Si in mine… insa cateodata mi se face dor de ea, de vremurile de altadata si uit ca de fapt o port mereu in mine. Margelele imi vor reaminti mereu! Multumesc inca o data!

  3. Sunt …mandre…..ca o bucovineanca tanara …ce se stie puternica dar si…sensibila,curajoasa….Si cumintenia ei,subliniaza din plin darurile cu care a fost inzestrata…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s