SIMBOLURI

Au pe ele semnele desenate de poet si numite Nigredo. Misterioase simboluri al caror sens exista, dar nu se dezvaluie.

Au “Umbrela alba”,  numită şi parasol, aceasta este un simbol tradiţional al protecţiei, precum şi un însemn al regalităţii. În budismul tibetan, există o zeitate foarte puternică, născută din fruntea lui Buddha, care se numeşte Zeiţa Umbrelei Albe. Ea oferă protecţie împotriva oricărei forme de magie neagră, protecţie indicată de umbrela sa albă.

Au “Roata de aur”.

În India, roata reprezintă creaţia şi protecţia. Ea este considerată simbolul solar asociat zeilor. Tibetanii cred că ea semnifică transformarea şi schimbarea spirituală. Roata simbolizează disciplina morală a Omului, iar cele opt spiţe ale sale reprezintă căile nobile de a curma suferinţa, adică: înţelegerea bună, gândurile bune, vorba bună, fapta bună, îndeletnicirea bună, efortul bun, atenţia bună şi concentrarea bună. Astfel, roata de aur este semnul atingerii celei mai înalte fericiri.

Au “Perechea pestilor de aur”

Peştii de aur aduc viaţă şi fericire. Ei semnifică fertilitatea şi belşugul, deoarece se înmulţesc repede. Peştii înoată adeseori în perechi, iar în China un cuplu de peşti indică fidelitatea conjugală şi unitatea.Peştele utilizat în simbolistică este, de obicei, crapul, considerat sacru de către multe culturi asiatice, datorită frumuseţii, mărimii şi longevităţii sale. În India şi Tibet, crapul auriu este considerat extrem de favorabil. Chiar şi în Egiptul antic, perechea de peşti era considerată o imagine sfântă, simbolizând apele aducătoare de viaţă ale Nilului.

Au “spirala”. Infinitul vietii.

Simbolurile au venit sa se aseze singure pe margele, tesand o taina pe care o las asa…

Advertisements

6 thoughts on “SIMBOLURI

  1. f frumoase margelutele, printre favoritele mele au intrat si acestea
    toate au povestea lor si fiecare sunt deosebite, dar pot sa-mi placa unele mai mult nu? 😛

  2. Sunt minunate, foarte inspirate si foarte potrivite pentru viitoarea lor purtatoare. Multumesc mult draga Lola!

  3. in ideea ca verifici mai des blogul decat adresa de emal 🙂 ma incumet sa te intreb in ce perioada a anului mi-ai recomanda sa aleg sa stau 3 luni in portugalia, poate lisabona? si as mai intreba de cartea pe care spuneai ca vrei sa o scrii care cuprinde blogul tau, daca e gata si cum o pot procura? multam cu drag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s