CE-AR FI DACA?

Mereu am joculete din categoria “ce-ar fi daca?”. Ele imi rastoarna felul de a vedea lumea, si asa sper sa nu ma intepenesc in vreo idee fixa.

Dimineata ma astepta pe calculator un bilet si un mic fruct, din cele declarate ca fiind ale dragostei noastre, puse acolo sa-mi spuna cat sunt de iubita.

Asa s-a nascut intrebarea. Ce-ar fi daca in loc sa folosim cifre am numi zileleΒ  dupa culoarea lor predominanta? Sa ramana nenumerotate in istoria noastra personala.

Cea de azi, ar fi, desigur ziua mea portocalie, dupa care o sa tanjesc cand vor veni cele gri, sau care se va asorta foarte bine cu una verde, petrecuta pe iarba, in parc. Va fi minuscula planeta oranj suspendata in infinitul clipei.

Am sarbatorit-o cu supa de morcovi si ghimbir mancata sub un soare blandut, la pranz, in balcon.

Nu stiu cum s-a potrivit ca si felul doi totΒ de aceeasi culoare a fost.

In cos stau cuminti trei portocale pe care lumina se joaca desenand triunghiuri.

Cineva mi-a trimis o fotografie cu soarele apunand in Romania.

Clar e ziua mea portocalie!

Advertisements

8 thoughts on “CE-AR FI DACA?

 1. Cand eram mica, imi imaginam ca zilele saptamanii aveau culori. Mult timp cand ziceam numele uneia, automat vedeam culoarea…, altfel nu mergea.
  Si chiar si acum mi-e usor sa-mi amintesc… Luni era portocalie, Marti verde, Miercurea era alb-fumurie, Joi era maroniu-ciocolatie, Vinerea era lila deschis sau asa ceva (eu ii spuneam culoarea vantului, dar inca nu am aflat exact ce culoare e aia), Sambata era galbena, iar Duminica albastra. πŸ™‚

 2. Foarte frumoasa ziua ta si culoarea portocalie din iubirea ta πŸ™‚ eu cred ca dragostea voastra a materializat culoarea
  Chopin sfatuia ca atunci cand canti nocturne sa cauti notele albastre πŸ™‚ cred ca sentimentele au culoare πŸ™‚ pentru ca si sunetele si culorile si sentimentele, chiar si inspiratia sunt vibratii, unde si energie, pe care le percepem cu intensitati diferite, care ne ating pe fiecare intr-un mod special si pe care le interpretam cu ajutorul talentului care ni s-a dat
  ziua mea de ieri… cred ca a fost transparenta-pastel πŸ™‚ si inspiata
  azi este turcoise πŸ™‚
  maine… abia astept!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s