OPERATIUNEA “LOVE IS BLIND”

Daca ar fi sa fac un top cred ca Love is blind ar iesi cel mai cerut colier de catre barbati pentru iubitele lor si ar lua locul intai pentru cea mai desteapta idée care mi-a traznit prin cap, dar nu despre topuri e vorba, ci despre felul in care margelele astea ma apropie de oameni.
Mi-a scris Ella. E psihopedagog si se ocupa de 8 copii nevazatori, undeva, la 45 de kilometri de Iasi.
“Acum sa-ti vorbesc putin despre copiii”mei”.Le-am fost prof.psihopedagog, apoi diriginte si acum le sunt profesor educator si lucrez pe 5 terapii: stimulare cognitiva,socializare,ludoterapie,terapie ocupationala si form autonomiei personale.In clasa sunt 8 elevi, dintre care 4 nevazatori total,din nastere si 4 elevi cu rest de vedere.Sunt foarte diferiti :Andrei este artistul clasei dar si al scolii.canta la orga destul de bine.Ionela are aptitudini lingvistice . Incerc sa-i introduc in lumea lecturii.2 frati gemeni,unul dintre ei este nevazator total inclina mai mult spre matematica.Diana ,Alex si Nico incearca sa fie buni la toate.
In scoala avem o voluntara de la Peace Corps ,SUA, care ii ajuta pe copii sa isi formeze deprinderi de viata independenta : s-a construit o bucatarie special pt acesti copii.
Apoi urmeaza orele de orientare spatio-temporala cu bastonul alb.”

Intrebarea ei era unde poate gasi vopseaua 3D pe care o folosesc pentru Love is blind

“Invatamantul pentru orbi e sarac si inchistat si nu toti dintre ei au abilitati intelectuale.Sunt copii care au simtul tactil foarte bine dezvoltat si daca ar putea lucra cu materialele pe care le folosesti tu ,ar putea cunoaste realitatea si altfel.Te rog,ajuta-ma.”
Pentru ca imi pot imagina realitatea de acolo, si stiu ca nu numai vopseaua le lipseste, am rugat-o pe Ella sa-mi faca o lista cu alte materiale necesare. Vopseaua am hotarat sa le-o cumpar eu de-aici si le-o trimit direct.
Public lista cu celelalte materiale si va propun OPERATIUNEA LOVE SI BLIND.

– pasta colorata de modelaj
-lut polimeric(fimo,cernit,sculpey)
-adeziv pt pasta de modelaj
-cauciuc siliconic
-matrite pt modelaj sau o carticica cu modele
-margelute cu gaura mare si modele de agatatori pt bijuterii
-fetru,dantele,ata cerata,panglici,materiale textile
-culori pt lut

Iar e vorba de un gest maruntel, care nu salveaza lumea dar ajuta niste copii sa aiba incerdere in viata si in oameni.
PLANUL
Ma gandeam asa. Saptamana viitoare de luni pana sambata sa fie timpul in care cine vrea sa le cumpere ceva de pe lista, s-o faca. Pe urma duminica dimineata sa organizam o intalnire reala pentru voi si virtuala pentru mine (pe Skipe, Yahoo messenger, sau ce-o functiona mai bine) intr-o ceainarie, cafenea unde sa bem un ceai si se puna la un loc toate cele stranse  sa le trimitem copiiilor.
Doamnelor, ca sa vorbesc in termini profi ar trebui un project manager in Bucuresti sa gaseasca locul de intalnire, sa coordoneze un pic si sa se ocupe de  expeditia pachetului. Se ofera cineva?
Va rog confirmati prezenta pe lolafactoy@gmail.com

9 thoughts on “OPERATIUNEA “LOVE IS BLIND”

 1. Pingback: Denisuca – nevastă de Coşmar » Diverse

 2. Sper idee !Soacra mea(acum are 85 ani)a fost in Germania profesor la universitatea de arta si are tot felul de margeluse din sticla, fimo, snurulete, forme din metal si multe altele prin cutiute.Ele nu mai sunt in ambalajele lor originale insa cu drag le-am trimite daca am stii unde.Aici in oraselul nostru(e un pui mic de orasel)am facut de cateva ori actiuni, pentru copii de varste mici,in care au invatat sa faca papusi din carpe,siraguri,sa impleteasca etc.Daca stii adresa scolii din toata inima le putem face un coletel cu lucrusoare de mesterit.
  Cu mult drag
  Cecilia&johann

 3. eu din pacate nu sint in tara acum, dar vreau foarte tare sa ajut; adica pot trimite bani cui poate merge la cumparaturi; cum sa fac?

 4. Femei minunate si inimoase ce sunteti
  Deja se leaga lucrurile!!!!
  Pentru cine nu e in Romania, sau chiar daca e si vrea sa le trimita ceva direct o poate face la adresa
  Todericiu Marcela, str Stefan cel Mare si Sfant, Bl A1, Sc.A, Et 2, Ap 5. localitatea Targu Frumos,Jud Iasi. tel:0766464836

  Dana s-a oferit sa ma ajute cu organizatul intalnirii de duminica. Nu va sfiiti sa va intalniti pentru ca mai multe inimi adunate inseamna mai multa iubire.

  Va multumesc pana la cer!

 5. Ne bagam si noi, desigur! Cum luam legatura cu Dana? Lola poti sa ii dai adresele noastre de email. Cu mult drag,
  Rox

 6. Vreau sa va multumesc din toata inima celor care au raspuns cu gand curat si binevoitor solicitarilor noastre.Iti multumim,draga Lola, pentru sprijinul acordat si promitem ca o sa trimitem fotografii cu produsele realizate,Da Doamne si expozitii. Daca o sa veniti prin zona Iasilor sa stii ca sunteti asteptati de copii si bineinteles de catre mine.
  Ne-am bucura sa ne vizitati scoala.
  Sa aveti in inimi si in ganduri lumina prieteniei si a dragostei de viata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s