ZIUA 8

Soare, omleta, grepfruit si Marie somnoroasa cu ochelari rosii.

Ma duc s-o vad pe Antoaneta, fata lui Radu Anton Roman. Am emotii, ea isi poarta tatal. E ca si cum l-as reintalni intr-un fel.

Cobor din metrou la Unirii. Soarele arde. Inca nu s-a facut pranzul. O iau pe bulevardul Regina Maria. Cat am mai batut strada asta cu Tam Tam pui, acum 5 ani, in vara cand am stat la Analia. Mi-e draga pentru ca am pavat-o atunci cu toate visele mele. Acum visele sunt altele, dar strada a ramas la fel, iar statornicia ei imi place. Noi trecem, strazile raman.

Intru la libraria bizantina. Alt loc drag. Cumpar trei daruri. Plec mai departe.

Antoaneta ma asteapta in fata portii unei case vechi, cu pisica la fereastra si curte umbroasa. Intram. In penumbra camerei imi arata fotografii cu Radu tanar si carti. E tonica, povestitoare, calatoare. Seamana cu tatal ei. Ma duce prin casa. In camera de la strada e o soba superba. Mai sunt scaune cu huse de creton inflorat. Miroase frumos, a lemn batran. Ii dau margelele cu pesti de aur. Le prinde la gat. Sunt despre frici si secretele vietii. O sa-i foloseasca.

Plec. Urmeaza sa ma intalnesc cu fetele la Bernschutz, langa Gradina Icoanei. N-am chef sa mai cobor la metrou. Pornesc pe jos cautand umbra. Pe Lipscani ma opresc sa cumpar cele doua cesti de ceai pentru mine si “meu amor”, sa ne incepem zilele frumos. Merg incet prin aerul firbinte. Imi fotografiez piciorul stang, zambesc vietii. Orasul e amortit. Pe Pictor Verona ma opreste o fata necunoscuta. Imi multumeste pentru ceea ce scriu pe blog si pentru ce muncesc. Vorbeste cald. Simt o bucurie imensa umplandu-mi inima. Primim si daruim. Nu e nimic de tinut, nimic de ascuns. Zamesc larg  gandului ca tot mai multi oameni aleg sa-si deschida sufletul.

Ajung prima la ceainarie. Sunt fermecata de loc. Iau un ceai verde, japonez, cel mai cel dintre nenumaratele ceaiuri verzi pe care le au. Il primesc intr-o uriasa cana de portelan alaturi de doi biscuiti. Citesc din cartea lui Radu, daruita de Antoaneta la despartire.

Vine Gabi. Ea m-a invitat aici. E atat de delicata. Coboara parca dint-o alta lume, una de demult. Imi aduce in dar album pentru fotografiile de nunta  si ulei aromat, pe care il voi purta la incheieturi, pe dupa urechi.

Ni se alatura Gianina, Maria Radu, Mariuca mea, Silvia, Mo. Intindem masa mare cu ceaiuri calde/reci, cu fursecuri, rasete si iubire. Sunt fericita sa le am pe femeile astea in viata mea

Advertisements

3 thoughts on “ZIUA 8

  1. Sofia a fost si ea incantata de margelele varatice si copilaroase, i-am spus ca sunt unice si create de tine din lut si culoare, pas cu pas. Sper sa-ti aduci intr-o buna zi iubitul in Delta si sa-i citesti din Zile de pescuit:)

  2. mi-a facut bine sa te vad din nou Lola draga…..m-am bucurat s-o revad pe Gianina si sa cunosc si alti oameni frumosi….si sa intru intr-un loc special….salutari tuturor fetelor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s