IUBESTE SI FA CE VREI

Viata imi da picaturi amare pe zahar, asa cum primeam unele vaccinuri in scoala primara.

Luate in felul asta intamplarile nu dor, iar gusturile se amesteca, nici prea dulce nici prea amar. Doar potrivit, neutru, suportabil.

Iar m-a pus cineva la colt cu judecati. M-am trezit aparandu-ma, dar nu pentru multa vreme. Am zis curand “lasa sa fie”. Adevarul inimii mele e limpede. Tot ceea ce creez, creez cu viata asa ca merg cu ea fie ce-o fi.

Nu mai generez drama si iluzie, iar daca au aparut independent de mine, nu le mai intretin. Sunt serioasa si aplicata in demersul asta. Privesc oamenii cu toata dragostea, eu care ii judecam atat de aspru. Nici unul nu-i e superior sau inferior altuia. Suntem doar diferiti, atat de diferiti si in acelasi timp la fel incat comparatiile sunt fara sens. La mine in suflet e o completa democratie.

Realitatea are straturi, ele se succed venind in Acum. Normal ca nu pot cuprinde totul in acelasi timp si nici nu trebuie. Dand importanta clipei onorez orice ar fi in ea. Cand spun ca toate imi sunt egale nu ma raportez la o masa nedefinita de oameni si la o amestecatura de intamplari. Sunt prezenta in punctul unde viata se intampla. Acolo totul e simplu, atat de simplu si clar ca nu ma pot pierde.

Important e ca nu ma mai simt singura. Sunt aliniata regulilor simple ale vietii si inconjurata de oamenii potriviti. Exista un cerc de incredere format din cei care ma iubesc doar pentru ca exist, care nu vor sa ma schimbe sau sa ma cioparteasca pentru a le incapea intre limite(pentru ca s-au eliberat de ele), care cred neconditionat in mine. Sunt fericita sa-i am si cred ca ne meritam.

Prezenta omului potrivit la momentul potrivit poate desface lucruri pe care nu suntem in stare sa le dezlegam singuri. Fiecare lucreaza la transformarea proprie si asta e treaba individuala, dar imi imaginez ca functionam unii pentru altii asa cum face drojdia pentru paine. Suntem fermenti, nastem procese, declansam, ca celalat sa poata creste, sa se poata implini. Asta se face simplu, fara orgoliu, fara a astepta nimic. E ceva natural si bucuria pe care ti-o da transformarea iubitului tau aproape e atat de mare ca nu-ti mai trebuie altceva. Simti perfectiunea lui si perfectiunea ta, clipa in care miracolul devine posibil.

Cand mi-e rau nu caut umeri pe care sa-mi las povara, ca nu e drept, caut egali care sa ma priveasca drept in ochi si sa-mi spuna, simplu, adevarul lor.

Avem nevoie de martori, de martori cinstiti si drepti, de martori curajosi carora sa nu le fie jena sa ne arate ca ne-a ramas spanac intre dinti.

“Iubeste si fa ce vrei” zicea un sfant.

12 thoughts on “IUBESTE SI FA CE VREI

 1. da, lola, cu posturi dastea faci cel mai mare trafic:) Ai observat?
  posturile despre fericire, bine ai altele abia daca obtin 4-5comentarii, pe cand cele despre viata ta privata, dramantari etc obtin de la 10 comentarii in sus….Interesant!:)

  • Despre unele lucruri e mai mult de spus, despre altele mai putin. Traficul exprimat in numar de vizite e oarecum constant indiferent de subiect.

  • oamenii se regasesc si impartasesc si bucurii si tristeti, fiecare le are pe ale lui, important e sa nu fim singuri nici unii nici altii nici nicii la tristete nici la bucurie

 2. Sunt tot o Mara, dar alta, si zic ca nu e important numarul comentariilor. Ele reflecta, poate, nevoia vizitatorilor de dialog fata de un subiect iar nu efectul real al unui post asupra lor. E de ajuns ca un sigur om sa primeasca fermentul cuvintelor tale, sa recunoasca adevarul din ele sau sa se recunoasca pe sine in trairile tale, chiar daca nu lasa nici un comentariu, pentru ca ceva important sa se petreaca. Important e ca te impartasesti cu sinceritate totala si creezi un spatiu de comunicare autentica, unde sufletele raspund fara cuvinte cateodata…

 3. Ce-mi place postul asta!… 🙂
  Se simte din cuvintele tale ca te-ai detasat de toate chichitele si hachitele unora si altora… E tare ciudat sa traiesti dincolo de regulile majoritatii, dar cu atat mai eliberator sentimentul pe care-l ai cand te afli dincolo de zidurile inaltate de prejudecatile lor si ale lumilor lor rigide.
  Iti doresc tot binele, in continuare!… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s