MICUL DEJUN

Ma apropii de oameni pana le simt rasuflarea calda langa ureche. Muzica ne inveleste in catifea si ne invarte pana nu mai stim unde suntem. In aer plutesc iluzii. Noaptea trece repede dizolvandu-se intr-o dimineata luminoasa. Iubesc zorii zilei. Strazile din Bairro Alto pastreaza inca urmele petrecerii. Cei de la salubritate le spala cu jeturi puternice de apa. Intr-o ora, doua nu se va mai cunoaste nimic.

Merg cu Kitten si ne bucuram cand tacut cand vorbit. Iti dai seama ca 12 decembrie 2009 e o zi care nu va mai fi niciodata? M-a trezit cu vorbele astea. Totul in jur a devenit viu, pretios. Oboseala si o oarecare durere de cap ne fac sa mergem la  cafeneaua noastra din Baixa pentru micul dejun.Lume dezmeticindu-se, smooth jazz, fotolii confortabile, ceai verde, cafea si sandwichuri. Detaliile sunt delicioase.

Vorbim, vorbim, vorbim…intre cuvinte e o liniste plina de fluturi colorati. Timpul se face fluviu de ciocolata calda sau de orice altceva cu textura fina, moale, fluida. Ne duce, dar nu ne intrebam incotro. Cui ii pasa daca mai e ceva dincolo de clipele astea?

E deja dupa-amiaza. A fost cel mai lung mic dejun.

Dimineata vazusem niste rochii mortale intr-un magazin.

Hai macar sa le probam!

Aratam absolut divin in ele si hotaram unanim ca sunt, clar, genul “piesa de rezistenta” care ne vor scoate mereu din incurcatura cand va fi sa mergem undeva imbracate misto, deci trebuie neaparat luate.

Cu ochi stralucitori si rochiile in sacose ne indreptam spre gara. Soarele ne mangaie ca pe niste copii buni.

Kitten a cumparat capsuni asortate la pantofii ei de lac. Le mancam in tren cu bucurie, cu pofta, cu toate simturile.

Advertisements

13 thoughts on “MICUL DEJUN

  1. Lola, ma bucur mult pentru tot ce vi se intampla minunat:) Mi-ar placea uneori sa ma regasesc si sa simt din nou viata cu prospetimea voastra. Chiar am nevoie sa vorbesc cu tine:) Oare as putea diseara???Te imbratisez cu drag , D

  2. “Copii buni”….ce moale suna! Ne bucuram toate si toti, impreuna si aici, de haihuiurile voastre dintr-un loc frumos, cald, cu tramvaie galbene, pisici negre lenevind pe sub mese de cafenele….in fiecare seara, inainte de culcare trec pe aici, prin fabrica de vise….ma asigur ca totul functioneaza conform planurilor, ca ticaie toate in ordine, cuminti, ca exista vise luminate ce trebuiesc povestite, ca existe sperante ce trebuie impartasite …. suntem niste copii buni, frumosi si dornici de visare….noapte buna si aveti grija de visele voastre … e valabila pentru toti …si cei de aici si cei de acolo! Cu drag, suflete frumoase si noapte buna!

  3. Nu mai pot de curiozitate, ce rochii mirobolante ati luat? Sint fan rochii, insa pe aici prin Bucuresti nu prea am gasit nimic sa ma inspire in ultima perioada. Pe acolo ce se poarta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s