IN 36 ALE LUNII

Ieri am petrecut ziua in Lisabona cu Dan si Doris. Ne-am intalnit la o cafenea pe care am ales-o pentru neobisnuita diversitate de cafele lungi, numai bune cand iti propui sa te intinzi la vorba.

DSC04496

La un moment constatam ca trecusera cateva ore de cand tot povesteam, dar timpul e oricum o conventie. Dan e mereu amuzat de data complet aiurea pe care o arata ceasul meu. Cand ne-am vazut ultima oara era 11 iulie iar ceasul arata 22. Ieri afisa inexistenta zi de 36.

Mergem sa vedem o expozitie de design si moda. Intr-un fost sediu de banca, dezafectat, decojit din rigipsuri pana la beton, obiecte cult si rochii cu semnaturi celebre sunt foarte bine puse in evidenta.

IMG_0927

Inainte de cina ne-am invartit prin Chiado si Bairo Alto. Marea descoperire a fost Pavilhao chinese, un bar foarte ciudat unde vom reveni sa facem fotografii si atunci va voi povesti mai multe.

Ne-am oprit sa mancam la o carciumioara cu mesele lipite una de alta si asezate in panta. Parea ca suntem parte a unei mari petreceri.

Murmurul placut de voci, zgomotul de pahare ciocnite, lumina apusului reflectata pe case, conversatia, vinul, oamenii…ma fac sa ma simt atat de bine. N-am mai ras demult cu atata pofta.

DSC04492

Plecam. S-a lasat destul de rece. Doris alearga ca sa se incalzeasca. Ma prinde de mana si o luam la fuga impreuna. Ea are ceva atat de irezistibil copilaresc incat e imposibil sa nu te molipseasca. Alergam de mana la miezul noptii prin orasul asta care nu e al nostru. Ce eliberare…

DSC04462

bannercatalog09

6 thoughts on “IN 36 ALE LUNII

  1. pavilhão chinês nu e barul cu avioane agatate peste tot? 🙂 am niste amintiri extraordinare legate de barul ala. aventuri in lisabona nocturna a anului 2000… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s