DUPA-AMIAZA CU BRANCUSI

PICT0043

Plecand la posta mi-am strecurat in geanta o carte cu aforismele lui Brancusi. Tare il iubesc si cum ziua a fost una coplesitor de frumoasa voiam sa il am in preajma.

PICT0019

Cand mi-am terminat treaba  m-am dus pe plaja mica din centru intinzandu-ma pur si simplu pe spate, cu camasa mea alba cu tot.

Mangai intruna nisipul fierbinte imaginandu-mi Pamantul o uriasa pisica pe spinarea careia stau. Ma hranesc cu ganduri intelepte.

PICT0038

„Omul isi face o lume a lui, pricinuind bucurie celorlalti, prin arta, insa numai cand ajunge la adevarata lumina. Pentru asta trebuie sa-l gonesti pe imbecilul din tine.”

Bunul meu Brancusi …

PICT0035

„Oamenii nu si mai dau seama de bucuria de a trai pentru ca nici nu mai stiu sa priveasca minunile Naturii”

Plang privind cerul si corpul meu parca nici nu mai exista, s-a dizolvat in clipa asta magnifica, si-a pierdut consistenta.

Randurile lui parca sunt randurile mele.

„Viata mea a fost o succesiune de miracole!…

Familia mea! – Patria mea! – Pamantul ce se invarteste!…

Briza vantului!…

Norii ce trec!…

Apa ce se revarsa!…

Focul ce incalzeste!…

Verzile ierburi!…Ierburile!…

Uscatele!…Noroaiele!…

Zapezile!… 

PICT0020

4 thoughts on “DUPA-AMIAZA CU BRANCUSI

 1. Brancusi… acel lucrator al PIETREI.. excelent citatul: “..sa-l gonesti pe imbecilul din tine…” am sa il memorez pentru ca prin postariile mele cam aceasta este ideea cand spun: “FI TU” .
  Eu, ieri am vorbit putin despre “MICUL ETIOPIAN” ce a reusit sa se transforme din toate punctele de vedere , un mare alchimist al timpurilor noastre… iata, doi maestrii unul ce a transformat piatra in poveste cu mesaj,asa cum am demonstrat in convorbirea noastra spunand lumii intregi despre “portalul prin care pasesti in alta dimensiune” si Michael Jackson care tocmai a pasit la Vest demonstrand ca omul este ANDROGIN din toate punctele de vedere in totalitatea lui. RIP .

  Concluzia mea: viata noastra este atat de scurta incat daca am fi constienti de acest fapt am intra in panica pentru ca mai avem doar “un timp sau doi” de locuit in acesta dimensiune 3D in care NU AM FACUT NIMIC sau NU AM REUSIT SA INTELEGEM…

  Morala: Tampitul din mine m-a frustrat ani de zile in perioada formarii maturitatii incat sunt revoltat pentru timpul ce mi l-a furat dar nu pot reclama cu voce tare pentru ca eu singur l-am acceptat ; acum mare luru nu mai este de facut ,insa incerc sa recuperez OBSERVAND ceeace pare imposibil si ireversibil : TIMPUL PIERDUT. Este si acesta o forma alchimica.
  LUME: nu pierde timpul cu aiureli ,raul exista din nestiinta si ignoranta si nu din lege neeaparat.

  SPUNE ADIO IGNORANTULUI DIN TINE, FI TU!

  O Duminica nice la toti!
  Dan

 2. Frumos, cat de frumos!…
  Poate va veni o vreme in care omenirea va fi constientizat cat timp si energie se iroseste in van prin fleacuri si prostii efemere, poate ca in loc de religie copiii vor invata la scoala elementara respiratie si bucurie pentru frumos.
  O duminica minunata si voua, Dan si Doris!

  • bine spus “aquarelle”

   ..:))) daca consideram :religie=politica=manipulare ,chiar ca ar trebui sa invatam sa respiram…atata timp cat vedem un Jesus din afara noastra si nu prin ochii Lui ne vom intreba toata viata prosteste :”De ce?”.
   Multi sunt purtatori ilegal de creier.
   si tie o Duminica relax&brilliant

 3. Pingback: Constantin Brâncuşi (II) « Blogul lui George Bălan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s