ROCHIA

Am scris in avion, la intoarcere. N-am avut calculatorul cu mine, dar am redescoperit placerea scrisului de mana si in loc de o schita a textului am umplut pagini intregi. Ajunsesem cu povestea la dimineata in care trebuia sa-i inapoiez Marei rochia. Ce potriveala, o public azi cand e ziua ei …

rochia2

 …dimineata planuisem intalnire cu fetele la Mara . Desi as fi putut sa mai dorm, la opt m-a trezit gandul ca i-am stricat rochia. Ma copleseau,vina si regretele. Pana la ea am mers cu inima stransa.

Nici n-am intrat bine pe usa si i-am spus ca nu mai puteam. M-a luat in brate si m-a linistit ca nu e mare lucru, ca rochia e o biata carpa.

Credeam ca se va supara pe mine. Nu-mi puteam ierta ca raspund astfel la toate gesturile ei generoase, si banuiam ca nici ea nu-mi va ierta.

In loc de toate scenariile cu care m-am chinuit singura am gasit o imensa dragoste. Si-a impachetat rochia spunandu-mi ca insemnata de mine ii va fi si mai draga.

A trebuit sa ma zbucium ore bune ca sa vad atat de clar, in lumina acelei zile, ce conteaza de fapt.

rochia

Rochia asta va ramane pentru mine „vesmantul iertarii”. E foarte pretioasa acum si daca as mai avea ocazia s-o port n-as fi ingrijorata ca se vede semnul. As fi chiar mandra. Nu mai e rezultatul unei intaplari nefericite ci motivul unui gest de iubire si asta trebuie tinut la vedere.

rochia1

 Draga mea Mara „La multi ani!”

Iti multumesc pentru felul in care mergi alaturi de mine pe drum, pentru felul in care stii sa iubesti si sa ierti. Sper sa ti se intoarca inzecit tot ceea ce daruiesti.

bannercatalog09

Advertisements

5 thoughts on “ROCHIA

  1. La multi ani, Mara! Esti un om frumos si ma bucur sa vad ca oamenii se ajuta, se iubesc, se iarta! Ma bucur ca nu te-ai necajit pentru intamplarea cu rochia si ca poti vedea lucrurile cu adevarat importante in viata:)
    Lola, imi place mult cand scrii despe oameni.Am senzatia ca traiesc live povestile tale.

  2. un gest plin de generozitate…. cateodata stresul de dinainte de a marturisi o boacana sau de a trai ceva neplacut e atat de mare incat rasuflarea usurata de apoi, cand celalalt iti raspunde atat de frumos ca Mara, sau cand situatia se rezolva fericit te face sa simti la scara mare si intensa frumusetea unui suflet, a celuilalt. si parca intri in comuniune cu toata lumea si poti privi cu bunatate in jur. cate minunatii poate face un gest de dragoste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s