CALATORIE LA FIRUL IERBII

La primul sirag Secret Garden mi-am dat seama ca linia pensulei mele nu era suficient de fluida cand trebuia sa reproduc forme din natura. Liniile ieseau stangace, frunzele intepenite… M-a framantat neputinta asta si clar ca ea venea dintr-o rupere a legaturilor mele cu mediul, dintr-o neglijenta.

flower4

N-am pornit sa studiez aplicat, dar am fost mai atenta la cum creaza natura, la ce combinatii de culori face, la elementele simple pe care le multiplica dand nastere unei infinitati de structuri, la generozitatea cu care risipeste frumusete.

flower5

Buruiana de la marginea drumului, daca iti faci timp sa te uiti la ea iti ofera in schimb o intalnire cu divinul. Da, intr-o buruiana il poti gasi pe Dumnezeu, asa cum il poti gasi intr-o piatra sau in privirea unui om necunoscut care trece pe langa tine.

flower3

Astazi mi-am luat aparatul si am facut o calatorie la firul ierbii. Prefer plantele care cresc salbatic. Dau iluzia intamplatorului, dar uimesc prin rigoarea alcatuirii lor. Cum poate crede cineva ca viata e lipsita de sens cand randuieste totul asa de minutios.

flower2

Acum inteleg de ce era atata bun gust in creatiile autentice, taranesti. Oamenii aveau linistea sa contemple natura si se inspire din ea.

flower1

Raman uneori privind minute in sir o frunza. Incerc sa ma impregnez de prezenta ei. Nu caut s-o memorez mental, ca sa o pot reproduce mai tarziu, vreau doar sa-i simt miraculosul.

flower

Asa voi putea crea la randul meu frunze tot mai vii.

bannercatalog09

5 thoughts on “CALATORIE LA FIRUL IERBII

 1. Ador calatoriile la firul ierbii:)Le fac si eu , destul de des.
  Apropos de fluiditatea liniei, am descoperit ca si calitatea pensulei conteaza enorm. Unele pensule te asculta cuminti , simti perfect cum trebuie sa le indrumi in povestea lor. Daca aceeasi linie incerc sa o redau cu o pensula”obosita” ma simt neputincioasa pentru ca apare ceva fortat, controlat dar rigid si stangaci in acelasi timp.Nu e o gluma, te rog sa testezi ce iti spun cu o pensula noua, pentru acuarele, neaparat din par natural.
  Iar despre risipa de frumusete care natura o face…Nu pot sa spun decat ca ma bucur ca sunt oameni care inca mai simt, inca mai cauta, inca mai descopera vibratia frumosului de langa noi. Oamenii inca iubesc si nu ai uitat definitiv natura.Starea pe care o descrii tu azi cu aparatul am trait-o din plin si mi-a ramas in memorie adanc, atunci cand am vizitat o “gradina subacvatica”.A fost fascinant. Visez des ca fac scufundari in recifurile de corali.Si lucrul acesta se va intampla curand, sper:)

  Maruca mea este putin mai bine dar inca se sufoca noaptea-Nu e framantare mai mare deact sa-ti vezi puiutul suferind…
  Te imbratisez si astept cu nerabdare urmatoarea ta gradina secreta:)

 2. Daiana, intre timp gradinile secrete s-au schimbat mult. Pe prima am facut-o acum un an timp in care am invatat multe din calatoriile la firul ierbii.
  E adevarat ca importanta e si pensula. Chiar am luat o mare plasa cumparandu-mi un snop de pensule care pareau foarte bune, dar care s-au dovedit groaznice cand sa-si faca treaba.

 3. Natura ne trimite mereu mesaje. Prin forma frunzelor, a florilor, prin miresme si culori. Nimic mai placut decat sa “discuti” cu o frunza… sau cu un copac.
  Este acea comunicare intensa si nonverbala, acea apropiere si familiaritate cu care fiintele verzi stiu sa ne capteze si sa ne redea mereu noua insine…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s