LOCUL UNDE NU S-A INTAMPLAT NIMIC

read

Apucandu-ma astazi de scris, si stiind despre ce am de gand sa scriu, mi-a venit in minte titlul unei carti a lui Sadoveanu  – „Locul unde nu s-a intamplat nimic”. Da, aici la mine nu se intampla practic nimic. Asta vara s-a nimerit cineva in vacanta, om obisnuit sa aiba treaba, si il observam cum genereaza intamplari numai pentru ca nu accepta ideea sa nu se petreaca nimic. Ma rog, fiecare cu ale lui…

 read1

 

Eu continui sa va scriu din cei cativa metri patrati ai mei, despre zile obisnuite, pana cand nu va mai ramane nimic de spus sau pana ne vom plictisi cu totii. Realitatea e mereu aceeasi, depinde de noi cum o vedem si cum o interpretam.

 read4

 

Am descoperit un colt al casei, pe care, desi il ocup des nu l-am mai simtit niciodata ca astazi. E vorba despre fotoliul de langa geam. Uneori lucrez seara, asezata acolo, sub lampa, dar atunci e importanta lumina nu fotoliul.

 read21

 

Dupa-amiaza ma gandeam ca as citi. In programul zilelor mele ragazul asta nu exista de obicei. Citesc doar seara, in pat. Pentru prima oara de cand sunt aici am vazut in fotoliul de langa geam locul perfect pentru un pic de leneveala. Mi-am luat cartea si patura, Tam Tam s-a prezentat imediat cand a simtit ca e rost de cuibareala. Am stat amandoi, el dormind cu capul pe pieptul meu, eu intrerupandu-mi din cand in cand cititul sa traiesc plenitudinea clipei care se dilatase in asa masura ca nu mai trecea, voluptatea momentului de complet abandon. Imi simteam fiecare celula multumind. De obicei la culcare spun „multumesc Doamne pentru ziua de azi”, dar ala e un multumesc constient, ceva generat de mintea mea. Recunostinta de azi era exprimata de mine, fiinta.

Nu trebuie sa se intample nimic sa fim fericiti. Absolut nimic. Poate tocmai asta e secretul…

8 thoughts on “LOCUL UNDE NU S-A INTAMPLAT NIMIC

 1. Locurile acelea te predispun la meditatie. Cam asa e intotdeauna in preajma unor ape mari. Te asezi langa geam si te incarci cu linistea plina de sensuri a frumusetii din jur. O simt si eu in fiecare zi, prin randurile tale.
  Acelea sunt locurile in care nu se intampla nimic, fiindca oceanul ia asupra lui totul, intreaga actiune. Si toate se inchina, ca in transa, la respiratia lui uriasa.
  Mi-e dor de mare, atat de dor!… Sper sa reusesc sa ajung la ea la vara, asa cum mi-am propus.
  Te sarut, o zi frumoasa!

 2. Copila blonda uneori avem scurte momente cand simtim cum stau lucrurile cu adevarat…
  Cineva dadea un exemplu simplu. Mierea. Nu stii cum e mierea cu adevarat pana nu o gusti. Poti sa citesti tratate despre ea, s-o analizezi chimic, dar pana nu o gusti nu se poate spune ca stii ce e. Asa si cu fericirea…

  Ramona, domnul de pe canapea este cel mai bun exemplu de fiinta fericita. Zilnic iau lectii de la el 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s