VOYAGE, VOYAGE…

algarve5
Sunt in gara asteptand trenul. E cea mai friguroasa zi din cate am prins aici, dar macar e senina. Tocmai am baut ceaiul, de care n-am mai avut timp acasa, la o draguta cafenea cu librarie. Plec, si simt o neliniste placuta. Voo…obisnuiesc sa asociez cuvantul asta atat de sonor cu orice desprindere, nu numai cu zborul.

 

algarve4

 

Trenul vine si sta putin. Gata, am pornit. Sunt la locul meu(din fericire langa geam), ascult coloana sonora din Amelie traversand dealuri verzui-cenusii. Arborii de pluta, cu crengile contorsionate si tulpinile jupuite ma intristeaza un pic. Par sfinti martirizati. Mici ferme albe strica monotonia vest-salbatica a peisajului. Garile sunt tacute. Ma emotioneaza Portugalia. Asa aspra si austera are ceva rascolitor, o durere inghitita pe care o poarta demn. Oamenii seamana foarte bine locurilor.

 

algarve2

 

Clarisa si Carlos m-au asteptat la gara ducandu-ma acasa la ei, unde ma astepta familia Lima si fabuloasa ei istorie.

 Cred ca n-am ajuns intamplator sa-i cunosc.

In spatele portii se deschide o gradina uriasa in mijlocul careia e casa de care m-am indragostit la prima vedere. Eu pentru case am o sensibilitate speciala, uneori visez noaptea incredibile detalii de arhitectura. Ma emotioneaza in primul rand casele vechi, care strang atatea povesti si emotii intre ziduri.

 algarve

 

Cand am intrat in camera pe care mi-au pregatit-o am ramas fara cuvinte. Pat cu baldachin, mobile masive facute pe comanda, oglinzi, baia uriasa, cu cada ingropata, amintiri risipte peste tot, sticle cu parfumuri de demult, si eu sa am norocul sa traiesc trei zile printre ele. Nu stiu ce-am facut sa merit asta, ce zane bune imi pun la cale destinul, dar sunt fericita ca punctul terminus al calatoriei  a fost aici.

 algarve1

 

Clarisa mi-a povestit despre istoria furtunoasa si complicata a familiei Lima, despre vremurile prospere in Africa, despre un imperiu financiar prabusit, despre sacrificii enorme, dragoste, relatii imposibile, batranete si boala. O saga, care scrisa, probabil ar umple mii de pagini.

 

algarve3

 

Noaptea trecuta n-am putut sa dorm. M-au prins zorile gandindu-ma la cum ne incearca viata prin tot felul de intamplari, cum ne ridica si ne coboara. Uneori ne purtam prosteste avand senzatia ca stapanim lumea, dar totul e facut sa treaca si sa dispara. M-am simtit mica in patul imens, m-am simtit trecatoare si-am adormit.

 

algarve6

9 thoughts on “VOYAGE, VOYAGE…

  1. De fapt destinatia ta era Paradisul,dar ai tinut in secret. Mi-am amintit ca odata,din intamplare am ajuns intr-un loc minunat numit ,,Paradisul Verde”.Era un restaurant dragut facut de niste belgieni,la marginea unei paduri si avea o curte superba. Mi s-a parut ca este un loc rupt din rai unde m-am simtit extraordinar,dar din pacate locatia s-a desfiintat.
    Ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns pe acele meleaguri si pentru sansa de-ai intalni pe acei oameni. Petrecere frumoasa si sa ai parte de multe drumetii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s