LENA

lena2

“In carcerea aceea, de-a lungul unor ore fara sfarsit, am avut constiiinta dualitatii mele. Eram facuta din doua fiine. Pentru ca eram acolo si ma vedeam acolo. Pentru ca nu puteam trece prin acea usa zavorata si, totusi, puteam fi in alta parte. (…) Corpul meu nu putea sa fie decat aici. Eu puteam sa fiu oriunde. El nu avea nici macar loc sa-si miste picioarele dureroase. Eu imi voi face sa creasca aripi. Aripi de pasre. Aripi de vant. Aripi de stele. Si am sa evadez… A fost incepului unei lungi ucenicii. Evadarea nu este lucru usor. N-am reusit s-o invat decat incetul cu incetul.(…) Nu eram nici poet, nici compoztor. Dar faceam, totusi, poezii. Cantecele si ele ma multumeau. Gasisem, in sfarsit, cheia evadarii. Desfiintam inchisoarea. Frica. Pe mine insami.”   

Lena Constante

 

lena

 

Pentru „Evadarea tacuta” si „Evadarea imposibila” i-am dedicat Lenei Constante aceste margele…

 

lena1

10 thoughts on “LENA

 1. Lola, sunt unele dintre preferatele mele! Le-am vazut la expozitie, le-am privit sfioasa si am vrut sa le inteleg. Ma bucur ca ne-ai impartasit povestea lor!

 2. LOLA help me,
  nu mai pot asculta marginal.fm pe net si nu inteleg de ce…ma poti ajuta tu sau sa inteleg sau trebuie sa ma resemnez….sunt trista fara el.

 3. Roxana, uneori nu merge, dar nu cred ca e ceva definitiv. Si mie mi s-a intamplat. Isi revine.
  Dee Dee povestea Lenei Constante e incredibila, sunt fericita ca te-au atras margelele asta

 4. si eu vreau sa desfiintez frica….parca sunt pentru mine randurile astea…
  si margelele sunt o frumusete……..

 5. “Evadarea tacuta”…o lectie covarsitoare de viata… Lena Constante , o fiinta puternica si fragila in acelasi timp, un om a carui poveste o port in fiinta mea de acum aproape 10 ani.O poveste care mi-a schimbat poate cursul vietii , care m-a cutremurat si care m-a incarcat puternic emotional inainte de a lucra la filmul “Binecuvantata fii, inchisoare”(R: Nicolae Margineanu – Experienta unica ce m-a facut sa fiu mandra ca m-am nascut si fac parte din acest popor de oameni alesi…cel putin asa am simtit cativa ani buni,as putea scrie mult despre asta:)Povestea Lenei Constante ar trebui sa o citim cu totii.Fiecare din noi avem nevoie de o “evadare tacuta ” .
  In ceea ce priveste dedidactia ta, nu ma surprinde nimic, admir sufletul si trairile tale , felul in care stii sa interactionezi cu lumea. Lola, margelele tale sunt magice, sunt pline de viata, au suflet , au in spatele lor povesti fantastice…sunt mai mult decat margele-sunt chiar crampeie de vis, straluciri de stea.

 6. Mijloace sunt cu siguranta depinde si de fiecare cu ritmul sau de actiune si cat de hotarat este sa gaseasca mijloace, surse, sau cum mai vrem sa le numim. Mai depinde si de faptul de recunoastere a fricii, a impasului, a blocajului pe care-l traim la un moment dat sau de mai multe ori……

  Spun asta ca am probat pe propia-mi piele sentimentul de frica de orice ma inconjura si cat de greu mi-a fost sa accept ca aceste lucruri mi se intampla…..

  Dar am trecut cu bine, slava domnului si mie ca mi-am gasit calea si puterea de a invinge frica sa nu ajunga patologica, familiei mele (sot, frati, parinti)….

 7. @daiana, intr-adevar povestea Lenei Constante e o lectura necesara(era sa zic obligatorie).
  Cat despre margele, sunt propria mea evadare.
  @oportunproject
  Ar trebui, in primul rand, sa constientizam ca suntem prezenta care ii permite fricii sa se manifeste, sa nu ne confundam cu frica insasi. Dupa ce facem diferenta asta putem vorbi de ce mijloace avem sa ne eliberam.
  Ma bucur ca ti-ai descoperit calea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s