kd lang

Spun iar ca imi plac cei care fac lucrurile in felul lor, carora li se rupe de mainstream, care vin cu o alternativa indiferent de domeniu.

 

Ea canta. Am auzit-o prima oara prin anii 90 la MTV Unplugged. Ani de zile am cautat o inregistrare, pe orice, sa imi apartina si s-o ascult de mii de ori (asa fac cu ce-mi place). N-am gasit. Pana acum doi ani n-am avut nimic. Pe urma dau intamplator de  un DVD cu parcursul a 7 ani din cariera ei. Va jur ca am plans acolo langa raft. De cate ori am vazut DVD-ul n-are sens sa spun, cert e ca nu ma mai suporta nimeni si asteptam sa fiu singura acasa ca sa-l pun iar si iar si iar…

 

 

Acum am aproape tot ce-a scos.

 

KD LANG!!!

 

Nu e o femeie obisnuita. A aratat mereu ciudat, e lesbiana, nu poate fi incadrata precis intr-un gen, etc.., dar felul in care canta rascoleste totul in mine. Pe urma …viata ei, evolutia.

 Si-a invins demonii, a stiut sa-si gestioneze faima si acum e un om linistit. M-am uitat la interviurile de anul acesta si mi s-a parut desprinsa de toate fleacurile, ajunsa la esenta lucrurilor.

 

Pe drumul ei, in felul ei contrariant a mers spre ce era important sa mearga.

Canta punk industrial ca sa treaca brusc la country, intra intr-o comunitate conservatoare si foarte heterosexuala care a acceptat-o, dar n-a integrat-o niciodata. De la country a trecut spre pop, jazz, dar cum ziceam nu poate fi incadrata si nici nu trebuie. Interesant e ca a stiut sa ramana cu picioarele pe pamant, sa se impace cu sine insasi si cu lumea.

 

 

A scos un nou album “Watershed” pe care iubitul meu m-a anuntat ca mi l-a cumparat deja. Pe discul asta si muzica a ramas doar esenta. Sunt inregistrarile primelor variante, cu emotia lor irepetabila a ceea ce a compus timp de cativa ani.

 

As putea sa scriu mult, foarte mult, dar despre lucruri importante mi se pare ca oricate cuvinte as insira nu pot surprinde deloc ceea ce simt cu adevarat .

 Asa ca mai bine ascultati-o…

 

5 thoughts on “kd lang

  1. Mda, e o combinatie a mai multor genuri si care ma face sa mai caut, e ceva inedit ,nu stii daca o poti incadra intr-un tipar anume, interesanta.

  2. Acum 7 – 10 ani …nici nu mai tin minte stiu doar ca eram ffff tanara am intrat in posesia unui cd cu K.D. Lang , mai exact albumul “ingenue”… a fost un cadou…dar nu l-am ascultat niciodata…Pana astazi, cand mi-ai amintit de ea…si am rascolit timp de 1h toate cd-urile…l-am gasit…

  3. Am ascultat acum, aici, la tine, melodia pe care ai pus-o si mi-a ramas in suflet. O sa caut si eu muzicile lui KD Lang. Poate le gasesc la Carturesti. Si am citit, acum, anuntul oficial despre expozitie. Abia te astet, Lola! 🙂

  4. @Carmen chiar nu trebuie incadrata canta atat de frumos ca restul nu mai conteaza
    @Ioana sper ca cine ti-a facut cadoul nu va intra niciodata aici sa citeasca ce “mult” l-ai pretuit.
    @Oana gasesti la Carturesti cu siguranta. Si eu abia astept sa vin.

  5. Da, probabil ca unele lucruri le descoperi si le preturiesti mai tarziu sau la timpul lor. Nu cred ca vor avea o problema pentru faptul ca nu preturit cadoul sau nu la momentul respectiv, adica 19 ani…Era o familie americani, atasati la ambasada americii…pentru care mai facem din cand in cand pe translatorul ptr doamna casei …:). Important este acum …ca l-am decoperit si ca ai facut un click…Mi-am amintit. Puteam sa uit, sau sa nu imi mai amintesc deloc…Nu pot decat sa iti multumesc pentru click! 🙂 Sa ai o zi frumoasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s