ACUM 4 ANI

Acum patru ani, pe 4 septembrie au murit doi oameni esentiali noua. Anca si Sandu, parintii sotului meu. Un accident le-a luat vietile si ni le-a aruncat pe ale noastre in aer pentru multa vreme.

 

As putea sa scriu despre durere, despre neputinta, perplex si golul in care am ramas un timp, despre dor, echilibrul rupt, despre frica…dar voi scrie despre doi oameni care ne-au iubit foarte mult, despre curajul si puterea dragului meu barbat, despre viata.

 

Uitam mereu ca timpul aici e limitat. Ne purtam de parca am avea o vesnicie la dispozitie. Ii neglijam pe cei de langa noi, doar pentru ca ii credem mereu la indemana, punem pret pe fleacuri, ne despartim uneori suparati fara sa banuim ca s-ar putea sa nu ne mai vedem niciodata. Traim neatenti si la voia intamplarii…Toti gresim, toti uitam. Lucrurile grave ce ne mai scutura.

 

Oricum, intamplarea asta am luat-o ca pe o lectie teribila. Nu pedeapsa unui Dumnezeu razbunator, mai degraba ceva menit sa ne intareasca, sa ne deschida ochii.

 

Anca si Sandu au fost doi oameni care s-au iubit foarte mult, care ne-au iubit si pe noi cu un spirit de sacrificiu pe care l-am admirat mereu, dar l-am rasplatit prea putin. Au fost mereu PARINTII si plecarea lor neasteptata a insemnat inceputul maturizarii noastre. Pana atunci am fost copiii cuiva, fara ei a trebuit sa ne asumam responsabilitatile de adulti, chestie deloc simpla, dar cred ca nu i-am dezamagit. Disparitia brusca a fost cel mai greu examen pe care a trebuit sa-l trecem.

 

Accidentul mi-a dat prilejul sa vad langa ce om echilibrat am ales sa traiesc. Sotul meu reactionat atat de barbateste, atat de demn. S-a desprins, n-a invinovatit si n-a urat pe nimeni, nici macar pe cel care i-a ucis parintii.

 

Cand mi-e greu si incep sa ma plang imi amintesc de el in ziua aceea. Brusc mi se face rusine ca ma vaicaresc. Nu pot intra in amanunte, dar a fost cu adevarat admirabil. E omul langa care m-as duce pana la capatul lumii. Suntem ca doi camarazi de razboi, ne-au incercat atatea si cu cat mai grele au fost cu atat ne-au legat mai tare.

 

Chiar daca viata nu e simpla deloc, ma copleseste zilnic bucuria de A FI  si duc mai departe cu mine oameni pe care ii iubesc.

 

Sa va spun un secret…sfarsit nu exista, doar treceri….

 

19 thoughts on “ACUM 4 ANI

  1. Povestea ta mi-a adus in minte citatul acesta din The Sheltering Sky (rostit in film chiar de Paul Bowles, autorul cartii care a stat la baza filmului lui Bertolucci): “Because we don’t know when we will die, we get to think of life as an inexhaustible well, yet everything happens only a certain number of times, and a very small number, really. How many more times will you remember a certain afternoon of your childhood, some afternoon that’s so deeply a part of your being that you can’t even conceive of your life without it? Perhaps four or five times more, perhaps not even that. How many more times will you watch the full moon rise? Perhaps twenty. And yet it all seems limitless.”

  2. As fi vrut sa gandesc si eu asa… sa nu ma revolt, sa nu urasc, sa nu ma cert cu Dumnezeu… frumos spus, “exista doar treceri”, si mai ales, adevarat. Acum stiu.

  3. Ai langa tine un sot puternic, pe care poti conta neconditionat. Si ai putea sa mergi langa el pana la capatul lumii, cum ai spus. E mare lucru o astfel de unire a sufletelor.

  4. @Cristy multumesc! In aceste momente e atat de bine sa simt oameni carora le pasa.
    @Liana depinde cum vrei sa vezi intamplarile. Se spune ca numai mintea noastra le catalogheaza in bune si rele, dureroase sau usor de trecut. Ele sunt neutre.

  5. uneori doar te citesc si parca raman fara cuvinte, dar sunt aici, seara de seara, sa nu uiti asta :), te pup

  6. E foarte emotionat postul tau si asa fara cuvinte pline de durere, fara amintiri povestite sau repovestite. Si tu esti norocoasa ca ai un sot ca el, dar si el trbuie sa fie recunoscator ca te are pe tine. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s