Companhia Portuguesa de Bailado Contemporaneo

 

I-am vazut asta seara…

Atata forta de expresie, atata frumusete. Corpul e o masinarie geniala. Sunt fascinata de miscare, iar oamenii astia chiar transmiteau, folosindu-se de ea, emotii pure.

 

 

Spectacolul a fost intr-un spatiu mic, intim, care ne lasa sa-i simtim si sa-i auzim respirand.

Prima parte s-a numit „Venin” – ideea pe care ne-o creem despre noi insine si despre ceilalti.

Ne contamineaza, ca un virus, visele si convingerile, ne separa, ne izoleaza, ne transforma in insule cu inima saraca si tremuratoare.

Singuratate, spaime, asta aratau cu fiecare fibra, dar spre final ne-au lasat sa credem in posibilitatea unui antidot. Oglinda lumii creaza proportiile exacte.

 

 

A doua parte a fost „Euridice si clipa” – cautarea ineditului care poate duce in locuri ciudate. Savoarea fructului oprit. Ea si el, asa cum ii imaginam utopic in visele noastre nestiute de nimeni.

Au interpretat Liliana Mendonca si Fabio Pinheiro cu o delicatete si-o forta care ne-au naucit. O clipa, ce a trecut asa cum trece o clipa… fara sa iti dai seama.

 

 

Finalul m-a incarcat de energie.

Se simtea acolo munca in echipa, pasiunea pe care o adauga fiecare, bucuria. Corelare perfecta, armonie naturala, nici un pas, nici o miscare nu parea fortata, nelalocul ei, zimbetul de pe fata fiecarui balerin era fericirea de a dansa impreuna, de a dansa in fata noastra, de a dansa, pur si simplu.

Am iesit pe strazile orasului si mi-am zis ca viata poate fi a naibii de frumoasa cand vrea.

 

 

 

Companhia Portuguesa de Bailado Contemporaneo

Emilio Cervello, Lilian Mendoca, Susana Lima, Claudia Sampaio, Rita Reis, Isadora, Ribeiro, Gustavo Oliceira, Fabio Pinheiro, Miguel Ramalho.

 

 

(din nefericire site-ul lor este in lucru)

 

 
 

 

 

Si bineinteles, nu puteam sa nu va vorbesc despre coloana sonora… de Rene Aubry mai auzisem, dar de-abia in seara asta l-am cunoscut cu adevarat, combinatia sunetelor sale cu dansul celor de la Compania Portugheza de Dans Contemporan a fost mix-ul perfect…ascultati si voi…

2 thoughts on “Companhia Portuguesa de Bailado Contemporaneo

  1. si pe mine ma impresioneaza extrem de mult forma asta de exprimare. mi se pare ca baletul contemporan este extrem de reprezentativ pentru…omul contemporan, reuseste sa exprime nevroza acestuia, pierderea echilibrului si a armoniei care se aflau la baza baletului clasic. miscarile neasteptate, cumva “descompunerea” pasilor de dans cu care ne-am obisnuit din trecut, dramatismul care e vechi de cand lumea, dar e tot timpul prezent in viata noastra – ma impresioneaza peste masura. mi se pare o forma de expresie care poate surprinde tot timpul sau cel putin are capacitatea asta.
    ce-am mai observat, ca o amatoare ce sunt, e ca miscarile par uneori desprinse dintr-un film vazut in sens invers, au nefirescul acela pe care le au piruetele si miscarile simple ale bratului, piciorului etc. mda…poate chiar si noi traim putin…invers decat ar fi firesc. impotriva naturii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s